Rogozin: Racheta „Sarmat” va asigura securitatea Rusiei timp de 30-40 de ani

Noua rachetă strategică „Sarmat” va garanta securitatea Rusiei în următorii 30-40 de ani, sistemul de apărare anti-rachetă al Statelor Unite fiind neputincios în fața ei, a declarat șeful corporației Roskosmos, Dmitri Rogozin, citat de agenția Interfax.

Nu degeaba spunem că nu este vorba despre nicio lăudăroșenie, noi chiar înțelegem că, pentru 30-40 de ani de acum înainte, «Sarmat» va asigura baza securității noastre”, spus Rogozin pentru postul de televiziune Pervîi kanal.

În următoarele decenii, Statele Unite nu vor putea face nimic în stare să pună sub semnul îndoielii capacitățile noastre”, a declarat Rogozin.

Actualele sisteme de apărare anti-rachetă ale SUA, ba chiar și cele viitoare, nu vor avea timpul necesar pentru a reacționa la intrarea «Sarmat» în spațiul cosmic. Iar de prins, nici nu se pune problema. Este o rachetă cu caracteristici unice de invulnerabilitate”, a spus Rogozin.

Interfax amintește că, la 20 aprilie 2022, Ministerul Rus al Apărării a anunțat prima lansare cu succes din cadrul programului de testare a rachetei balistice intercontinentale „Sarmat”, de pe aerodromul Plesețk (nordul părții europene a Rusiei).

Citiți și:
Luptele din Ucraina golesc arsenalul Americii
Jacques Baud, colonel al armatei elvețiene: „Abordarea rusă a războiului este foarte diferită de cea a SUA” (I)

 

yogaesoteric
20 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More