Rogozin: SUA pregătesc diversionişti în Moldova pentru un eventual conflict cu Transnistria

 Postul de televiziune Russia Today anunţă că SUA intenţionează să ridice opt clădiri la baza militară din localitatea Bulboaca, Republica Moldova. Printre acestea se enumeră un hotel, spaţii locative, oficii, un centru comercial etc. Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, susţine că planul respectiv al americanilor presupune în esenţă „pregătirea diversioniştilor” într-un eventual conflict cu Transnistria.

„Americanii încep pregătirea diversioniştilor şi a forţelor speciale pentru eventualitatea unui nou conflict militar cu Transnistria”, a declarat Dmitri Rogozin pe pagina sa de Facebook.

Într-un articol publicat de Russia Today se spune că SUA doreşte să organizeze un tender pentru construcţia a opt obiective militare în Republica Moldova, la baza militară de la Bulboaca. Sursa în cauză precizează că Bulboaca se află la doar câţiva zeci de kilometri de Tiraspol.

Suma contractului propusă de americani celor care vor realiza sarcinile de „proiectare şi construcţie a obiectivelor pentru practicarea exerciţiilor militare în condiţii urbane” ar varia între 100 şi 250 de mii de dolari, notează Russia Today cu referire la detalii din tender. Sursa citată mai menţionează că americanii au investit în baza militară de la Bulboaca 1,6 milioane de dolari din anul 2012, baza aflându-se într-un proces de reformare.

„În pofida faptului că în Constituţia Republicii Moldova este consfinţit statutul de neutralitate al ţării în raport cu NATO, din 2012 Moldova a primit statutul de partener în cadrul «Iniţiativei globale în domeniul operaţiunilor de pacificare» (GPOI), care este finanţată de Guvernul SUA”, notează RT. Contactat de RT, Igor Dodon a spus că va verifica informaţia respectivă venită din partea Ministerului Apărării al SUA, dând asigurări că va bloca proiectele menţionate ale americanilor: „Trebuie să ne conformăm statutului nostru de stat neutru”, a declarat Dodon.

Citiți și:
«Vestul promovează minciuna agresiunii ruse pentru a întări forțele NATO în Europa»
Hackerii au spart cu succes e-mailul lui George Soros și au făcut descoperiri uimitoare. «Sunt gata să-l chem pe șeful Trezoreriei din America!»
Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, denunță acțiunea „rușinoasă” a Bucureștiului și cere „măsuri dure” contra României


yogaesoteric
10 septembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More