România e salvată, chiar dacă ar fi să trăiască în bordeie încălzite cu balegă uscată

Problema cu Cîțu și gașca liberalo-useristă din primării și din administrația statului este că băieții sunt ferm convinși că statul, în general, și primăriile, sunt „agenți economici” care este necesar să investească și să obțină profit, din care, nu-i așa, să investească în continuare.

Toți o țin cu „investițiile”, și cred că salvarea este în „fondurile europene”. Care, pe lângă că nu acoperă nevoile de finanțare ale tuturor serviciilor publice pe care este necesar să le ofere statul, și mai ales primăriile, ar fi cazul să ai bani de cofinanțare.

Dacă ești o primărie vai mama ta, într-o zonă în care NU există activități economice care să contribuie la bugetul primăriei, este necesar să apelezi la împrumuturi bancare. Ce garanții poți prezenta băncilor? La ce costuri te poți împrumuta? Ce faci? Vinzi ce ai prin bătătură? Dar ce patrimoniu au primăriile, după delirul „Restitutio in integrum”?

Nici Bucureștiul nu este într-o situație mai bună: pentru oricât de mică parcare, stradă, construcție socială, parc, este necesar să cumpere teren de pe piața imobiliară, fapt care duce la costuri absurde pentru investițiile publice.

Ăia de la Cucuieți ce pot vinde? Pășuni? Păduri, dacă le au? Infrastructuri existente, școală, spital, care le aparțin? Este o demență! Statul are și misiunea de a redistribui banii între UAT-uri, în logica dezvoltării cât de cât echilibrate a teritoriului.

Or gunoaiele astea au spus: fiecare e pe cont propriu! „Noi nu vă mai dăm nimic! Banii pe care îi strânge statul sunt ai noștri! Vreți bani, treaba voastră! Îi produceți!

Este o viziune pe cât de primitivă, pe atât de periculoasă pentru România. Disparitățile de dezvoltare sunt sursa fenomenelor secesioniste. Destrămarea RSF Iugoslavia de la așa ceva a pornit.

Republicile sărace contribuiau la bunăstarea Croației și Sloveniei, fără să primească nimic în loc. Cică era prețul menținerii Iugoslaviei. Ei bine, n-a fost! Să nu o luăm și noi pe urmele lor!

Una peste alta, nu am văzut oameni mai lipsiți de reacție ca românii. Dacă Ciuma Roșie nu mai e, România e salvată, chiar dacă ar fi să trăiască în bordeie încălzite cu balegă uscată! Respect! Popor viteaz și inteligent! Susțin!

Autor: Constantin Gheorghe

Citiți și:
Constantin Gheorghe: „Recâștigarea încrederii în vaccin va fi o sarcină aproape imposibilă”
„Este pentru prima oară în istoria umanității când se fac mai mulți bani din informația atașată unui bun decât din bun”

 

yogaesoteric
1 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More