În Franța sunt formulate „mii de plângeri în instanță” privind gestionarea pandemiei, spune procurorul general

Criza sănătății nu a simplificat treburile justiției din Franța. Într-un interviu difuzat în data de 3 septembrie pe canalul LCI, François Molins, al doilea magistrat al Franței, afirmă că „există mii de plângeri care ajung” în justiție de la începutul pandemiei.

În octombrie 2020, mai mulți miniștri francezi au fost percheziționați în urma plângerilor cetățenilor cu privire la gestionarea crizei, provocând controverse aprinse cu privire la legătura dintre politică și justiție. Actualul ministru al Sănătății, Olivier Véran, fostul premier Édouard Philippe și foștii membri ai guvernului Agnès Buzyn (Sănătate) și Sibeth Ndiaye (fost purtător de cuvânt al guvernului), precum și directorul general al Sănătății, Jérôme Salomon, au fost vizitați acasă de anchetatori.

În contextul plângerilor pe tema covid, procurorul general de la Curtea de Casație insistă asupra amplorii fenomenului. „Este un fenomen nou, cu siguranță datorat dezvoltării modurilor de comunicare și a internetului”, explică François Molins, adăugând că „afectează Curtea de Justiție a Republicii”. În ceea ce privește numărul cererilor considerate admisibile, magistratul nu oferă niciun detaliu, „comisia de cereri va aprecia aceasta”, precizează el.

Subiectul depășește cu mult sfera politică, potrivit magistratului, care afirmă că „același fenomen are loc la Direcţia de Sănătate Publică din Paris”. „Este un fenomen care privește problema în ansamblu: aspectul dreptului comun sau aspectul ministerial”, explică el.

Citiţi şi:
O femeie care a suferit vătămări după vaccinarea cu AstraZeneca împreună cu doi senatori americani trag la răspundere CDC, FDA și companiile producătoare de vaccinuri
Paradoxul medicinei actuale și tăcerea asurzitoare a justiției și serviciilor secrete

 

yogaesoteric
1 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More