România retardată

Nu e nevoie de calități speciale pentru a constata că o parte importantă a țării suferă de un retard sever. E necesar doar să privești la politicienii cocoțați în funcțiile de decizie. Indiferent cum ai da-o, oamenii respectivi ajung la vârf în urma unui proces electoral. Că participă sau că nu prea participă oamenii la alegeri, până la urmă tot se strânge o halcă mare din populație care votează, iar rezultatele sunt semnificative din punct de vedere statistic. Și, dacă veți argumenta că peisajul de la vârful puterii arată atât de sumbru din cauză că n-ai pe cine alege, vă voi reaminti că și cocoțarea la vârful partidelor a acelor personaje sinistre se face tot printr-un proces democratic, anume prin alegeri organizate la nivel de partid.

Dacă vă întrebați ce-i cu situația asta îngrijorătoare, există și un răspuns: clasa politică e o oglindă a societății. Realitatea este că o halcă imensă a societății suferă de un retard sever. Altfel nu poți justifica prezența unui retardat precum Plăvanul în vârful statului sau a unor nevertebrate precum Cîțu, Barna, Orban, Dragu, Ciolacu ș.a.m.d. în zona de decizie din Guvern sau Parlament. Pur și simplu nu există altă justificare!

Însă nu doar politica e oglinda. Uitați-vă la mass-media. Tucă a avut o reacție explozivă în ceea ce-i privește pe cei din media. Devine exasperant să constați că vectorii noștri de imagine se numesc Radu Tudor, Cristian Tudor Popescu, Ion M. Ioniță, Denise Rifai, Lucian Mândruță și ceilalți. Ei bine, CTP-ul ar trebui exclus întrucât el, săracu’, joacă în liga Napoleonilor sau a ălora care se cred legume și se aruncă din pat când ajung la concluzia că s-au copt. Și totuși, trepanații ăștia adunați fac niște audiențe. Știu, nu-s suficiente pentru a supraviețui, dar se adună ceva populime care să se uite-n gura lor. Și, din nou vă spun că se ajunge, din punct de vedere statistic, la un adevăr care nu poate fi ignorat: o halcă imensă din România e retardată.

Așa se generează situații hilare, în care mase imense de persoane sunt scoase în stradă pentru a lupta împotriva interesului lor. Mai țineți minte cum erau corporatiștii trimiși în piață cu voie de la stăpânire? Care era sensul acelor „explozii populare” s-a văzut acum: între altele, scutire a două instituții bancare de plata a peste 80 milioane de EUR, bani pe care-i pierduseră în instanță! Și, pentru că am pronunțat cuvântul instanță, poate vă îndreptați privirea și spre zona justiției pentru a observa ororile care se petrec acolo. A fost de ajuns să vină ministrul-petardă de la USR pentru a călca în picioare echilibrul fragil obținut cu atâta efort. „Dacă greșești, plătești” e valabil de când lumea. Nu însă în justiția neomarxistă a USR-PNL unde dictonul se schimbă: „dacă nu faci ca Sistemul, ai încurcat-o!”. Iar „Sistemul”, în acest caz, e reprezentat tot de o încrengătură de retardați care fac întocmai ceea ce le este dictat de stăpânii externi.

Și, pentru că am ajuns la capitolul „extern”, poate că e util să constatăm că, în afara unor mici excepții, peste tot e la fel. Ca să vezi coincidență: e la fel ca-n pandemie, peste tot e identic. Nu e nevoie să te uiți doar la Plăvan. Plăvanul e o particularitate. Pe lume există și Macron, Biden, Trudeau, Von der Leyen etc. Toți, niște proști îngrămădiți. Și toți ieșiți în față prin intermediul unor procese electorale. Or fi fost ele fraudate, cosmetizate sau mai știu eu cum, dar e cert că o cantitate imensă din electorat i-a votat (nu-mi spuneți că Von der Leyen n-a fost votată!).

De furat nu poți fura mai mult de câteva procente. Nu poți fi impus la putere dacă o majoritate covârșitoare vrea altceva. Realitatea e că toți acești retardați cu IQ-ul de protozoare au ieșit ca expresie a voinței poporului. Și când mă gândesc că în urmă cu câțiva zeci de ani multă lume strâmba din nas la prostia lui Reagan, parcă mă apucă disperarea! Păi față de subnutriții ăștia intelectual, Reagan era o lumină. Nu-mi dau seama dacă o proastă precum Von der Leyen ar fi capabilă să înțeleagă mai mult de 30-40% dintr-un discurs de-al lui Reagan. Vedeți, tembelii ar putea argumenta ca și în cazul măsurilor legate de pandemie că în România totul e bine din moment ce „se petrece la fel peste tot în lume”.

Motivele pentru care am ajuns în această situație jalnică sunt multiple. În primul rând putem vedea buba din educație. Generații din ce în ce mai prost pregătite se răzbună acum prostind totul. Însă imaginea nu e completă. Să nu uităm că „masa electorală” e compusă și din persoane în vârstă care nu de puține ori sunt cantitatea care înclină balanța. Știu, îmi veți spune că sunt cei mai precar pregătiți din generațiile vechi. S-ar putea să aveți dreptate. Însă, din nou e ceva neguros la mijloc. Și, mai mult, e o întrebare pusă de nenumărate ori în ultimii două sute de ani și căreia nu-i răspunde nimeni: de ce e nevoie să voteze retardații?

Indiferent cum ai da-o, de întors ne întoarcem la aceeași poveste. De ce este necesar ca unui neica nimeni, incapabil să înțeleagă rezultatul acțiunii sale, să-i fie permis votul? De ce votează ăla? Ce înțelege un prost despre jaful care se execută programatic pe platoul continental al Mării Negre? Mai mult de 50% dintre cei care votează n-au habar ce-i ăla platou continental. Dar ei votează pentru ca niște cretini să mestece slogane legate de „democrație”.

Putem s-o luăm oricum, dar este necesar să înțelegem că bolovanul imens care nu ne lasă să ne dezvoltăm este reprezentat de această halcă imensă numită „România retardată”. Indiferent cu cine votează masa amorfă de retardați e rău. Chiar dacă aparent e bine. În mod normal cine nu e capabil să voteze, nu e cazul să voteze. La fel stau treburile și-n Parlament. Cum pui niște nevertebrate să voteze legi? Ca să votezi o lege, este necesar să știi despre ce e vorba în ea. Ca să nu mai vorbesc că, înainte de a o înțelege, este indicat să ai habar de anumite principii, de cunoștințe destul de aprofundate de drept. Luați-o pe una ca Chichirău! Aia n-avea nevoie de autostrăzi pentru că marfa din China vine cu vaporul. Cum s-o pui pe ea să voteze?

Priviți realitatea în față: proștii ne-au sufocat. Și asta nu de azi de ieri, ci încă de la începuturile democrației moderne. Acum sistemul democratic își trăiește ultimele clipe întrucât este realmente cangrenat de prostie. Cu proștii urcați la vârf, prăbușirea sa e unica certitudine. Iată și motivul pentru care atunci când se luptă pentru „păsuirea” ilegală a unor privați, masele de proști ies ca vitele la pășune împotriva propriilor interese, în timp ce acum, când e vorba de drepturile lor fundamentale, stau ca boii în grajd. Masa retardată e manipulabilă și-atât. De aceea avem acest imens aparat de manipulare. Însă, strict prin manipulare nu putem face nimic. E nevoie de o reformă profundă pornind de la realitatea că unii sunt sclavi pentru că așa aleg să fie. Iar sclavilor nu este necesar să li se dea drept de vot. Și, la fel, nici proștilor. Atâta timp cât n-ai habar despre ceea ce se petrece într-un domeniu, n-ai de ce să votezi.

Unii vor spune că ceea ce spun eu are legătură cu meritocrația. Nicidecum. Militez pentru o democrație în care să voteze strict cei care sunt în cunoștință de cauză. Puteți să-i spuneți democrație directă. Directă însă numai după ce-ai dat examen de competență. Dacă vreți o revoluție, atunci acea revoluție nu poate fi decât una în care fiecare este necesar să fie la locul său. Ca să ne fie bine este necesar să scăpăm de România retardată. Aia e singura revoluție pe care-o putem face și-n urma căreia tuturor ne va fi bine. Inclusiv retardaților.

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Deutsche Welle, concluzie tristă: În România, prostia populației este încurajată
Dan Diaconu: Despre trezire

 

yogaesoteric
31 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More