România, una dintre cele mai religioase țări din lume. Suedia, Cehia și Regatul Unit, printre țările cu cei mai mulți atei

 

Gallup International a realizat, la sfârșitul anului 2016, un sondaj pe diverse teme, în care respondenții au fost întrebați și dacă sunt sau nu persoane religioase. Potrivit studiului publicat recent, mai bine de jumătate din populația planetei se declară religioasă.

Studiul, la care au participat 66.000 de persoane din 68 de țări, arată că 62% dintre respondenți se consideră religioși, 25% nu se consideră religioși și 9% spun că sunt atei. Potrivit Gallup, 74% din populația planetei crede că avem suflet, 71% dintre pământeni cred în Dumnezeu și 56% cred în Rai în timp ce 54% cred în viața de după moarte și puțin sub jumătate (49%) în existența iadului.

Thailanda este cea mai religioasă țară, aproape întreaga populație (98%) declarându-se religioasă. Alături de Thailanda, țările care se remarcă ca fiind cele mai religioase sunt Nigeria (97%), Kosovo, India, Ghana, Coasta de Fildeș, Papua Noua Guinee (toate cu 94%), Fiji (92%), Armenia (92%) și Filipine (90%). România ocupă și ea un loc fruntaș în top, 89% dintre români spunând că sunt religioși.

China este țara cel mai puțin religioasă – 7 din 10 chinezi spun că sunt atei (67%), de peste două ori procentul găsit în orice altă țară. 23% dintre chinezi se definesc ca non-religioși și doar 9% dintre aceștia se declară persoane religioase. După China, printre țările cel mai puțin religioase regăsim Suedia, Cehia și Regatul Unit cu 7 din 10 persoane care au declarat că sunt atei sau non-religioși (18% și 55% în Suedia, 25% și 47% în Cehia, 11% și 58% în Regatul Unit). În România doar 3% dintre cetățeni se declară atei, în timp ce 6% au răspuns că nu sunt religioși.

Aici puteți consulta o hartă a lumii cu procentele fiecărei țări participante la studiu.


Citiţi şi:

Potrivit sondajelor trăim într-o lume din ce în ce mai atee. Vă oferim argumentul matematic al existenței lui Dumnezeu

Norvegia. Pentru prima dată în istoria țării numărul ateilor l-a depăşit pe cel al credincioşilor

Setea de Dumnezeu există în fiecare dintre noi
 

yogaesoteric
30 octombrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More