România versus Suedia

de Costică Cojocaru
Sursa: Blogul COSTICĂ COJOCARU 
 
 

În cadrul „Operațiunii Christ” Gregorian Bivolaru a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru un presupus act sexual cu un minor în formă continuată. Decizie foarte dură, nedreaptă, ciudată, aș putea afirma fără să greșesc, dar care efectiv în acest moment reflectă bizara realitate românească.

Ce este straniu în această poveste? Justiția din Suedia l-a reținut pentru cercetări pe Gregorian Bivolaru timp de 9 luni de zile, timp în care un expert în secte, doctor în teologie, dl. Karl – Erik Nylund, l-a studiat pe Gregorian Bivolaru, a discutat de câteva ori cu el și a urmărit să înțeleagă ce este yoga sau școala de yoga MISA. În urma acestui studiu aprofundat, dl. Nylund a prezentat justiției suedeze un raport prin care a arătat valorile școlii de yoga și, evident, a realizat un portret pertinent al dl-ului Gregorian Bivolaru. Justitia suedeză a audiat-o pe Dumitru Mădălina, presupusa victimă a lui Gregorian Bivolaru și s-a convins la scurt timp după aceea că Dumitru Mădălina este, de fapt, o victimă a autorităților române. Drept urmare, Gregorian Bivolaru a primit azil politic în Suedia, fiind protejat de autoritățile suedeze.

Să ne amintim ce s-a petrecut în România imediat după decizia suedeză?
Presa a continuat cu aceeași îndârjire linșajul mediatic la adresa lui Gregorian Bivolaru și a simpatizanților săi, mai precis a yoghinilor. Presa românească s-a transformat în „justițiarul” de nădejde al autorităților, care dând din colț în colț, au cerut imediat un raport la CSM. Culmea ironiei este că CSM-ul a bălmăjit ceva de genul – yoghinii și-au înscenat chiar ei descinderile din 2004 ŞI CU OCAZIA BĂTĂILOR PE CARE LE-AU ÎNCASAT LA INSTITUTUL MEDICO-LEGAL DIN BUCUREŞTI ŞI-AU PROCURAT UNIFORME DE POLIŢIŞTI ŞI JANDARMI, IAR APOI S-AU LĂSAT BĂTUŢI DOAR PENTRU A SE VICTIMIZA (ACEASTA A FOST UNA DINTRE EXPLICAŢIILE HALUCINANTE PE CARE LE-AU OFERIT CEI DE LA CSM ).
Adevărul a fost și rămâne departe de a ieși la suprafață în ciuda tuturor evidențelor.
Cu toate că nu avem nicio victimă, ne întrebăm cu stupoare: Cui i s-a făcut oare dreptate în acest proces?
Mădălina Dumitru a fost și este o sărmană victimă a procurorilor care i-au terfelit viața, imaginea, familia folosind drept instrument principal „presa”.
Ne întrebăm cum au ajuns în presă așa zisele probe secrete, ce erau cărămizile de bază ale acuzării. Suntem convinși că referitor la aceasta nu vom avea un răspuns pertinent vreodată, mai ales în cazul lui Gregorian Bivolaru.

Am participat efectiv la o execuție publică, mediatică (ce miroase a răzbunare) pusă în aplicare în mod sistematic de către marele justițiar Ionuț Matei.
1) A fost audiată mai întâi Mădălina Dumitru. În fața evidenței, judecătorul Ionuț Matei a căutat o soluție aproximativ 50 de zile, timp în care a tot amânat pronunțarea.
2) Mădălina Dumitru a declarat clar și ferm: Nu am făcut niciodată sex cu Bivolaru.
3) În acest moment, judecătorul Ionuț Matei a casat cele două soluții favorabile lui Gregorian Bivolaru ce fuseseră date de instanța de fond de la Sibiu și de instanța de apel de la Alba Iulia.
4) Ionuț Matei reia apoi judecata cazului, unul dintre motive (ce s-a dovedit ulterior fățarnic) fiind să-i dea dreptul lui Gregorian Bivolaru să se apere.
5) Se resping mai mereu întrebările incomode ce au fost puse de avocați pentru martorii acuzării.
6) Se resping toate cererile referitoare la interceptările telefonice ilegale.
7) Circul mediatic halucinant este reînceput în momentul în care „sursele judiciare” vorbesc din culise despre așa-zisele probe hilare, ce sunt niște banale jucăriile sexuale.
8) Se conturează din ce în ce mai mult năucitorul circ mediatic cu ajutorul unei foste cursante, Arabela, care s-a dovedit cu ocazia audierii că este o mincinoasă, ea dorind doar bani și numai bani.
9)  Se respinge comisia rogatorie în contextul în care autoritățile suedeze au răspuns la cererile judecătorului Ionuț Matei și au arătat că procedura este încă în curs de soluționare.
10) Înainte de ultimul termen, Ionuț Matei aruncă bomba în mass media – chipurile ar fi fost amenințat cu moartea.
11) Presa vuiește cu mânie proletară, judecătorul e „amenințat”, dar el, marele „erou” al națiunii, declară că nu se va lăsa intimidat și va face „dreptate” cu orice preț.

Prețul nu se știe, dar cert este că în publicația online Lumea Justiției, în data de 9 iunie apare un articol în care se vorbește de un dosar penal de luare de mită la adresa celor doi judecători din completul negru, mai precis judecătorul Ionuț Matei și judecătoarea Cristina Rotaru. Ceea ce este ciudat și evident, dincolo de aparențe, este faptul că în numele așa-zisului adevăr, justiția politizată joacă după cum i se cântă. Ce drept la apărare i s-a oferit – până la urmă – lui Gregorian Bivolaru dacă el nici măcar nu a fost ascultat, așa cum a motivat inițial Ionuț Matei?

De fapt, dacă ne gândim bine, justiția din România a început în 1989 cu o crimă colectivă, iar acum a săvârșit încă un abuz la adresa unui om nevinovat ce a fost linșat mediatic de patru decenii, dar oare ce mai contează aceasta în ochii opiniei publice! Nu mai punem la socoteală că același complet negru a fost un complet foarte negru pentru Adrian Năstase sau Gigi Becali și iată că acum este foarte „alb și drept” – în viziunea mass media, pentru Gregorian Bivolaru. Ocaua mică sau ocaua mare? Oare cu ce măsurăm noi adevărul?

Adrian Năstase din perspectiva mass media este victima unui complot politic ce a fost executat de completul negru în timp ce același complet devine foarte drept și alb în cazul lui Gregorian Bivolaru. Nedreptățile strigătoare la cer sunt sfidătoare la adresa unui stat de drept, dar cu toate acestea, aproape nimeni nu dorește să le vadă. Plângerile ce au fost realizate de către Gregorian Bivolaru către autoritățile române au fost în zadar, iar la multe dintre ele nu s-a răspuns niciodată. Presa a fost și este în mod sistematic asmuțită împotriva lui Gregorian Bivolaru și împotriva yoghinilor, generând un curent cumplit de opinie, răuvoitor, disprețuitor, plin de ură, batjocoritor și calomniator.

Revolta interioară ce te cuprinde când vezi atâtea nedreptăți este uriașă, dar ce putem face (decât să demascăm toate acestea) acum în aceste momente de răstriște în care viața noastră se află în mâna vânzătorilor de țară? Trăim efectiv în țara lui Papură Vodă, iar statul de drept este departe de a fi România.

*****
Trimite-ne şi tu relatări despre trăirile tale spirituale pe adresa

redactie@yogaesoteric.net

.  Cele mai frumoase scrisori de la cititori vor fi publicate pe site-ul nostru, iar relatările spirituale extraordinare vor fi premiate.

Citiți și:

O reacție inteligentă, de bun-simţ, la circul condamnării lui Gregorian Bivolaru

O stranie scrisoare… găsită! 

yogaesoteric
27 iunie 2013

 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More