Ron DeSantis i-a solicitat lui Fauci să investigheze vaccinurile covid, dar răspunsul nonșalant al acestuia a stârnit revoltă. Anthony Fauci: Sincer, nu sunt sigur ce încearcă să facă ei acolo jos

Dr. Anthony Fauci, consilier al Casei Albe pentru covid-19, a răspuns la recenta solicitare a guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, de a investiga vaccinurile covid-19, spunând că „nu are nicio idee” despre ce ar putea realiza această investigație, scrie The Epoch Times.

Nu am nicio idee… despre ce cere”, a declarat Fauci la CNN ca răspuns la solicitarea lui DeSantis, înainte de a afirma că el crede că vaccinul covid-19 „este foarte eficient”.

Deci, care este problema cu vaccinurile? Adică, vaccinurile salvează vieți”, a declarat Fauci, șeful demisionar al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase. „Așa că, sincer… nu sunt sigur ce încearcă să facă acolo jos”, a adăugat el.

Dar DeSantis, care a avut o întâlnire cu chirurgul general al Floridei, dr. Joseph Ladapo, și cu un grup de oameni de știință și medici, a declarat că va solicita Curții Supreme a statului să instituie un mare juriu „pentru a investiga orice și toate neregulile comise în Florida cu privire la vaccinurile covid-19”.

Guvernatorul a făcut referire la companiile farmaceutice care au plătit miliarde de dolari în urma unor acțiuni în justiție care au fost depuse în legătură cu „criza opioidelor”. Menționând că statul a obținut recent 3,2 miliarde de dolari, DeSantis a adăugat că „nu este ca și cum ar fi ceva fără precedent”.

Vom reuși să obținem mai multe informații și să îi tragem la răspundere pe cei care au comis acest abuz”, a declarat republicanul din Florida.

Tot în interviul respectiv, Fauci a evocat o cercetare a Commonwealth Fund care a constatat că vaccinurile covid-19 produse de Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson au salvat în mod colectiv viețile a aproximativ 3,2 milioane de americani și alte milioane de spitalizări.

Suntem cu toții implicați în această problemă. Suntem cu toții ființe umane și suntem cu toții susceptibili la boli care ne pot ucide. … atunci când viețile oamenilor se pierd din această cauză, poate că acest aspect îi va zdruncina suficient de mult pe oameni pentru a realiza că e necesar să ne unim și nu să ne situăm unii împotriva altora”, a declarat Fauci pentru CNN.

Cu toate acestea, o serie de studii au constatat că vaccinurile nu limitează răspândirea covid-19, iar un număr tot mai mare de lucrări arată că eficacitatea vaccinului împotriva infecției devine negativă în câteva săptămâni.

Între timp, din ce în ce mai mulți medici și cercetători au susținut ca măcar persoanele tinere să nu primească vaccinuri anti-covid-19 din cauza rapoartelor privind inflamațiile cardiace asociate cu injecțiile. Un studiu efectuat în Israel a constatat o creștere de 25% a numărului de apeluri de urgență pentru atac de cord în rândul bărbaților israelieni cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, în urma introducerii vaccinului împotriva covid-19.

Întrebarea principală este dacă avem suficiente dovezi din acest studiu și din multe alte studii, pentru a spune stop”, a declarat Retsef Levi, profesor la Massachusetts Institute of Technology, pentru The Epoch Times la sfârșitul lunii noiembrie, referindu-se la o lucrare israeliană recentă. „Vom opri aceste vaccinuri, pentru persoanele tinere, dar poate și în general, și ne vom lua timp să ne uităm cu adevărat foarte, foarte atent și să analizăm fiecare dată și să adunăm toate datele posibile pentru a înțelege care este răspunsul.”

Interviul acordat de Fauci pentru CNN în luna decembrie a fost unul dintre ultimele sale interviuri în calitatea sa oficială de consilier medical principal al președintelui. Oficialul federal de lungă durată din domeniul sănătății s-a retras din funcțiile sale guvernamentale la 31 decembrie 2022.

Cu toate acestea, o serie de parlamentari republicani au semnalat că vor solicita mărturia lui Fauci cu privire la o serie de controverse legate de finanțarea de către Institutul Național de Sănătate a cercetării coronavirusului, precum și de modul în care guvernul american a gestionat pandemia.

Fauci a respins afirmațiile potrivit cărora se retrage din cauza amenințării cu citațiile republicane. De la începutul pandemiei, Fauci a apărut de mai multe ori în fața unor comisii ale Congresului.

Nu am absolut nimic de ascuns, în ciuda acuzațiilor că aș ascunde ceva. Nu am nimic ce nu aș putea explica clar țării și justifica”, a declarat Fauci pentru The Hill în noiembrie anul trecut.

Fauci, în vârstă de 81 de ani, a mai precizat că nu se va pensiona, ci se retrage din activitatea sa guvernamentală, care datează de la sfârșitul anilor 1960. Fauci a devenit șef al NIAID sub conducerea fostului președinte Ronald Reagan în 1984.

Un sondaj recent realizat de Rasmussen Reports a constatat că peste două treimi dintre alegătorii americani „sunt de acord cu cererile republicanilor” ca Fauci să depună mărturie sub jurământ.

Citiți și:
Adjuncta lui Fauci, Deborah Birx, a spus că „ei au știut de la bun început că vakseenul nu va fi eficient”
Finanțarea de către Fauci a armelor biologice a fost confirmată. Arma fumegândă dovedește că vaccinurile anticovid se bazează pe un program guvernamental de război biologic

 

yogaesoteric
8 ianuarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More