Amazon a început să vândă un dispozitiv care urmărește obiceiurile de somn. Poate ști dacă dormi sau nu

Gigantul din domeniul tehnologiei și al comerțului electronic a început să vândă în SUA un dispozitiv care poate urmări tiparele de somn fără ca persoana urmărită să poarte o brățară, relatează apnews.com.

Dispozitivul, numit Halo Rise, folosește senzori fără contact și inteligența artificială pentru a monitoriza mișcarea și tiparele de respirație ale unui utilizator, ceea ce îi permite să urmărească etapele somnului în timpul nopții, a precizat compania din Seattle. Amazon a spus că dispozitivul „nu include camere sau microfoane”.

Halo Rise este cel mai recent dispozitiv din colecția Halo de la Amazon, care include un dispozitiv de fitness care poate monitoriza activitatea fizică și tiparele de somn. Dispozitivul se poate conecta cu asistentul virtual Alexa și poate permite utilizatorilor să se trezească ascultând melodiile lor preferate și să fie întâmpinați de o lumină care „simulează culorile și strălucirea treptată a unui răsărit. Prețul Halo Rise este de 139,99 dolari.

Noul dispozitiv evidențiază demersurile tot mai intense ale companiei de a-și integra tehnologia în viața de zi cu zi a consumatorilor. Ambițiile sale în domeniul asistenței medicale au crescut de-a lungul anilor, fiind evidențiate cel mai recent de achiziționarea sa planificată de 3,9 miliarde de dolari a organizației din domeniul îngrijirii primare One Medical.

Întrucât în cazul Amazon au apărut îngrijorări cu privire la gestionarea datelor despre consumatori, compania a ținut să dea asigurări că datele de sănătate reținute pe dispozitivul Halo Rise „nu sunt folosite pentru marketing, recomandări de produse sau publicitate și nu sunt niciodată vândute”. Utilizatorilor nu le rămâne decât să creadă compania pe cuvânt.

De asemenea, Amazon a spus că va adăuga mai multe funcții la soneriile Smart cu cameră Ring, la robotul pentru casă Astro și că va lansa noi dispozitive Echo.

Citiți și:
De ce Google, Apple, Facebook și Amazon sunt mai periculoase decât China. Capitalismul de supraveghere ‒ un pericol iminent
Amazon își obligă șoferii să accepte urmărirea biometrică
Dronele cu recunoaștere facială sunt gata să zboare. Amazon și o firmă israeliană finanțată și de Microsoft au deja prototipurile

 

yogaesoteric
7 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More