Rușii cheltuie 5,9 milioane de dolari pentru a readuce la viață mamuții. Parcul tematic inspirat din Jurassic Park


…pe care vor să-l înființeze în Siberia


După o absență de peste 10.000 de ani, mamuții ar putea să se plimbe din nou prin permafrostul siberian, asta datorită rușilor care vor să deschidă un laborator de clonare a acestor animale în orașul siberian Yakutsk. Investiția se ridică la 5,9 milioane de dolari și va fi realizată împreună cu fundația sud-coreeană SOOAM Biotech Research Foundation. Aproximativ 80% din probele de țesuturi moi ale animalelor dispărute din Pleistocen și Holocen au fost descoperite în această zonă, datorită permafrostului, care ajută la păstrarea țesutului ca un frigider preistoric.

În luna august 2018, oamenii de știință au descoperit un mistreț vechi de 40.000 de ani păstrat perfect în regiunea Yakutia din nordul Siberiei. Cu toate acestea, readucerea la viață a unor specii dispărute este greu de realizat și rămâne de văzut dacă rușii vor reuși aceasta. În primul rând ADN-ul se degradează în timp, chiar dacă unele dintre țesuturile moi sunt conservate în permafrost.

Până în prezent doar un animal a fost clonat după ce a dispărut, ibexul din Pirinei, o specie endemică în Peninsula Iberică. Din păcate, deși clonarea animalului a decurs normal, după doar 7 minute de viață acesta a murit, aspect ce ar fi necesar să ne facă să fim și mai rezervați în ceea ce privește proiectul derulat în Yakutia.

Totuși, dacă vor reuși să readucă la viață mamutul lânos, vom putea admira pe viu unele dintre cele mai magnifice animale care au trăit vreodată pe Terra. Masculii atingeau o înălțime de până la 3,4 m și cântăreau până la 6 tone. Femelele de dimensiuni medii măsurau până în 3 metri înălțime și cântăreau până la 4 tone. Culoarea blănii a variat de la întunecată și până la una gălbui-deschisă. Urechile și coada erau scurte pentru a minimiza degerăturile și pierderea căldurii. Mamutul a avut o pereche de colți lungi și patru molari, care erau înlocuiți de șase ori pe durata vieții unui individ. Comportamentul său a fost similar cu cel al actualilor elefanți, folosind colții la manipularea obiectelor, luptei și hrănirii. Dieta mamutului lânos a fost constituită în principal din ierburi și mamiferul putea ajunge, probabil, la o vârstă maximă de 60 de ani.


Citiți și:

Clonarea, jocul de-a «micii dumnezei» în laborator
Clonarea animalelor şi a alimentelor

O nouă culme a nebuniei: chinezii deschid cea mai mare fabrică de clonare din lume. «Vom crea, prin clonare, câte 100.000 pe an»

 

yogaesoteric
7 martie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More