S-a prăbușit marea redută a progresismului. Unul dintre consilierii lui Klaus Iohannis a vorbit într-un discurs oficial despre naționalism și patriotism

Constantin Dudu Ionescu, consilier de stat în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale, a susținut un discurs la lansarea Barometrului de securitate de către Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I.C. Brătianu” (ISPRI), în care a vorbit despre naționalism, patriotism, prevalența ideii de român în fața celei de european, valorile patriotice ale lui Iuliu Maniu, afirmând cu tărie că absența patriotismului creează vulnerabilitate națională, informează Inpolitics.ro.

Potrivit sursei citate, surprinzător este faptul că reprezentantul președinției nu putea aborda această temă fără acordul direct al președintelui Klaus Iohannis, care este un adept al globalism-progresismului.

Iată ce a transmis trimisul lui Klaus Iohannis la ceremonia prezentării barometrului:

Pentru că s-a vorbit despre naționalism, eu, unul, prefer să cred în patriotism. Patriotismul înseamnă să ne uităm cu toții în aceeași direcție, nu să ne uităm unii în ochii altora, cum spunea Saint Exupery despre iubire. Pentru că patriotismul este iubire.

Marea problemă în România este că main-streamul politic, marile partide politice, au uitat să mai vorbească despre chestia asta. Eu sunt ferm convins că oricare european întrebat ce este, nu va spune prima dată «european», ci va spune naționalitatea lui: ungur, român, polonez, ceh și ce vreți dumneavoastră, și abia pe urmă va spune că este european, ceea ce este absolut firesc. Întotdeauna, cămașa este mai aproape decât haina.

Dar faptul că nu mai vorbim despre chestiile astea……. Consecințele – lăsând la o parte toate exemplele pe care le-am dat despre vulnerabilități – sunt și lipsă de patriotism, dacă te gândești mult mai adânc. Faptul că nu mai vorbim despre chestia asta… ajungem să avem numai parade și cărămizi în piept, legate de un tip de naționalism care este nu numai de neacceptat, dar și imposibil de conceput.

Și atunci în loc să vorbești, absolut firesc, despre ce înseamnă realmente patriotismul, un patriotism luminat, vorba lui Maniu, lăsăm la discreția populismului dezvoltarea acestui subiect care duce la ce vedem și în acest sondaj (Barometrul de securitate n.n.).

Nu poți să crezi că o elită politică, economică, academică nu conștientizează aspectul ăsta. Nu pot să percep de ce… (Lucrețiu) Pătrășcanu a fost omorât pentru că a spus că mai înainte de a fi comunist e român. Nu înțeleg de ce astăzi nu putem să spunem că suntem români europeni. Avem o jenă care generează tensiuni absolut inacceptabile și direcții de dezvoltare a iubirii firești de nație care sunt nu numai de acceptat, dar care sunt imposibil de conceput așa cum sunt.

Situațiile nu sunt chiar atât de tragice. Războiul este cel care generează toate aspectele astea, inclusiv rezultatele sondajului, problema este dacă noi suntem suficient de hotărâți să acționăm în cercul nostru de influență și să punem situația, în interiorul țării ăsteia, în ordine astfel încât să fim, de ce nu?, a șasea-șaptea țară din această UE din care facem parte cu mândrie”, a conchis consilierul prezidențial.

Citiți și:
VIDEO – Prof. Ioan-Aurel Pop: Cine condamnă patriotismul, este cazul să aibă în vedere că se ridică împotriva iubirii. Dacă nu ne iubim noi neamul, cum să ne iubească alții?
70% din români spun într-un sondaj finanțat de Ambasada americană că vor pace contra teritorii în Ucraina
Cum definește directorul SRI patriotismul adevărat, modern, de viitor

 

yogaesoteric
3 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More