VIDEO – Prof. Ioan-Aurel Pop: Cine condamnă patriotismul, este cazul să aibă în vedere că se ridică împotriva iubirii. Dacă nu ne iubim noi neamul, cum să ne iubească alții?

Președintele Academiei Române, profesor universitar Ioan-Aurel Pop, a declarat că „patriotismul privește în trecut, ne ajută să înțelegem prezentul și merge spre viitor”.

El a spus că aceia care condamnă patriotismul, „nu știu despre ce vorbesc”.

Patriotismul înseamnă iubire sau dragoste. Cine condamnă patriotismul, este cazul să aibă în vedere că se ridică împotriva iubirii. Etimologic, patriotism vine de la cuvântul pater, care înseamnă tată, iubire de tată, de părinți, de părinții părinților. Cu alte cuvinte, patriotismul privește și în trecut, ne ajută să înțelegem prezentul și merge spre viitor.

Prin urmare, cine condamnă patriotismul astăzi nu știe ce vorbește, se pripește, confundă noțiunile, aducând în sânul patriotismului sentimente care-i sunt străine”, a explicat el în cadrul emisiunii Omul și timpul de la TVR.

Președintele Academiei Române a spus că Uniunea Europeană poate exista numai ca un concert al popoarelor componente. Prof. Pop a completat că popoarele nu se pot desființa prin decret.

Chivernisitorii de la Strasbourg și de la Bruxelles au înțeles că trebuie să topească națiunile ca să construiască Uniunea Europeană. Ori, premisele sunt greșite. Dar ca să existe, Uniunea Europeană este necesar să fie un concert al popoarelor ei. Niciun decret nu va putea desființa un popor. Se pleacă de la o premisă greșită, prin distrugerea popoarelor”, a mai explicat președintele Academiei.

Ioan-Aurel Pop a conchis afirmând că dragostea de Dumnezeu și de patrie au construit România.

Credința noastră este viața noastră ca oameni. Prin credință am reușit să construim România și s-o păstrăm întreagă până în 1940, pentru că ce-a urmat după aia au fost blasfemii.

Patria noastră este necesar să fie viața noastră ca români. Dacă dragostea de Dumnezeu și dragostea de patrie ne-au făcut să construim România, mă întreb, când aceste aspecte sunt contestate de unii oameni serioși, ce ne pun ei în loc?

Comunitatea noastră de suflet este dată de limba română, de credința noastră, este dată de sentimentul comunității, că avem o origine. Dacă vom merge mai departe cu această educație, de iubire de credință, de țară, suntem siguri că nu vom ajunge să urâm alte neamuri. Dacă nu ne iubim noi neamul, cum să ne iubească alții?”, a încheiat domnia sa.

Citiți și:
Este necesar să ținem cu România! – Interviu cu prof. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române
O fantomă bântuie prin România – Stafia antipatriotismului deşănţat şi a trădării naţionale
Antiromânismul, marxismul cultural și falsul intelectual

 

yogaesoteric
31 martie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More