S-adenozilmetionina, folosită în suplimentele alimentare „pentru sănătate”, conține molecule toxice

S-adenozilmetionină, o substanță folosită în suplimentele alimentare „pentru sănătate”, conține molecule toxice, spun cercetătorii.

Substanța comercializată online pentru a ușura o serie de afecțiuni ale articulațiilor și ale ficatului și pentru a promova starea de bine nu este indicat să fie folosită. Un grup internațional de biologi a avertizat că un supliment alimentar vândut în Marea Britanie ar putea fi toxic și nu este recomandat să fie utilizat până când nu se va demonstra că este sigur.

Echipa, de la universitățile din Manchester și Kyoto, a raportat că suplimentul – cunoscut sub numele de SAMe – se poate descompune în interiorul organismului în substanțe care provoacă o gamă largă de probleme medicale, inclusiv leziuni renale și hepatice.

SAMe este comercializat online în Marea Britanie ca un agent care poate ajuta în o serie de afecțiuni, inclusiv de la nivelul articulațiilor și boli hepatice, și poate promova bunăstarea emoțională.

Companiile îl recomandă pentru sănătatea ficatului, confort articular și stare de spirit stenică

Însă Jean-Michel Fustin, de la Universitatea din Manchester, a declarat că experimentele pe care el și colaboratorii săi le-au efectuat au dezvăluit că SAMe se descompune în adenină și metiltioadenozină în organism. Aceste substanțe sunt cunoscute ca fiind toxice, a adăugat el.

Această descoperire a venit din senin”, a declarat Fustin. „Când am administrat suplimentul șoarecilor, ne așteptam ca aceștia să devină mai sănătoși. Dar, în schimb, am constatat contrariul. Am descoperit că, atunci când SAMe se descompune în organism, produce molecule foarte toxice, inclusiv adenină, care provoacă gută, boli de rinichi și boli de ficat.

Fustin a adăugat că, deși studiul lor – care a fost publicat la începutul lunii aprilie în Communications Biology – a fost realizat pe șoareci, rezultatele lor sunt relevante pentru oameni. „Nu am testat încă suplimentul pe bărbați și femei, dar l-am adăugat la celule umane în culturi de laborator și am constatat că are același efect ca și în cazul șoarecilor.”

SAMe nu este vândut fără prescripție medicală în farmaciile din Marea Britanie. Cu toate acestea, numeroase companii oferă suplimentul spre vânzare pe internet ca agent de promovare a confortului articular, a sănătății ficatului, a mobilității și a „unei stări de spirit stenice”. De asemenea, pe unele site-uri este comercializat ca agent pentru promovarea sănătății ficatului la câini și pisici.

Citiți și:
Substanțele care înălbesc făina fac să fie pâinea periculoasă!
Aditivii din mâncare produc crize de nervi la copii

 

yogaesoteric
19 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More