S-au grăbit ca fata mare la măritat: Certificatele de vaccinare sunt un eșec!

Lacune mari în materie de securitate. Și-a scos certificat de vaccinare chiar și mortul Robert Koch (1910)

Certificatele de vaccinare se dovedesc a fi un eșec foarte mare, deoarece există lacune uriașe în materie de securitate și oricine poate să-și scoată un astfel de certificat, chiar și… un mort. Până în prezent, în Germania au fost eliberate aproximativ 30 de milioane de certificate de vaccinare digitale de către centre de vaccinare, farmacii și clinici.

Dar experții IT germani avertizează asupra vulnerabilităților în materie de securitate, care lasă loc falsificatorilor, între altele. Recent, compania GData Cyber Defense a examinat certificatul digital de vaccinare și a identificat deficiențe grave. „Aceasta nu se datorează lipsei de capacități tehnice, ci faptului că autoritățile s-au grăbit să prezinte certificatul digital pentru a prinde concediile de vară și nu au dat importanță siguranței”, a declarat pentru DW șeful companiei germane, Thomas Siebert.

Unul dintre punctele slabe ale certificatului, potrivit lui Tim Berghof, responsabil cu securitatea GData, este că certificatul digital nu transferă date semnificative din certificatul de vaccinare tipărit (inclusiv toate vaccinările făcute de deținător), cum ar fi codul său, locul de vaccinare și numele unității sanitare. În plus, există erori în datele vaccinării. De exemplu, un certificat menționează aceeași dată de vaccinare pentru prima și a doua doză. În timp ce greșeala este evidentă, Institutul Epidemiologic Robert Koch, care este responsabil pentru eliberarea tuturor certificatelor digitale de vaccinare, a acordat imediat aprobarea automată fără nici cea mai mică obiecție.

Certificat pentru… Robert Koch

Potrivit șefului GData, un alt punct slab este că semnătura digitală a persoanei vaccinate nu este verificată. Așadar, experții au reușit să păcălească sistemul primind confirmarea de la Institutul Robert Koch pentru vaccinarea completă a fondatorului său, care a murit în 1910. Includerea certificatului digital în aplicația mobilă germană împotriva coronavirusului (Corona App) este, de asemenea, considerată problematică, deoarece a acceptat certificatul chiar și pentru cineva precum Robert Koch, care s-a născut în 1843.

Experții GData avertizează, de asemenea, că vulnerabilitățile de securitate lasă datele expuse atacurilor hackerilor sau malware-ului.

Astfel, nu este exclus ca hackerii să aibă acces ilegal la datele personale ale vaccinaților din farmaciile care au eliberat certificate.

În plus, partenerii companiei de informații subliniază că, dacă se eliberează un certificat de vaccinare, acesta nu poate fi anulat ulterior. Chiar dacă este fals.

Citiți și:
Mii de israelieni au cumpărat certificate de vaccinare false
Câte milioane de europeni „vaccinaţi” şi-au procurat doar certificatul, aruncând vaccinul la canal?
The Telegraph: Cine crede că „certificatul covid” ar fi o măsură temporară se păcălește singur

 

yogaesoteric
19 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More