Un profesor de biologie din Spania a fost suspendat după ce le-a spus elevilor la ore că există doar două genuri: feminin și masculin

Jesus Luis Barron Lopez, profesor de biologie la o școală din orășelul Alcala de Henares (lângă Madrid) a fost suspendat din post, după ce le-a predat elevilor la ore că există doar două genuri: masculin și feminin, relevă Rmx News.

În aprilie, profesorul a condus o lecție despre sexualitatea umană, iar în cadrul orei, le-a spus elevilor că deși există persoane transgender care-și schimbă genul, ei își mențin genele cu care s-au născut și „știința nu poate să schimbe asta”.

Câteva zile mai târziu, profesorul a fost admonestat de către directoarea școlii, care l-a informat că există plângeri din partea părinților care nu au fost de acord cu ce a predat el. Barron Lopez a anunțat că este gata să-și ceară scuze, dar a subliniat că a vorbit doar în concordanță cu dovezile științifice. La puțin timp după admonestrare, a fost suspendat de la serviciu timp de șase luni, de către inspectoratul școlar de la Madrid, pentru că în timpul orei a făcut „comentarii homofobe, rasiste și patriarhale, arătând dispreț pentru alte grupuri”.

Profesorul nu a stat cu mâinile-n sân și a dat în judecată instituția, susținând că este victima persecuțiilor ideologice. „S-au impus sancțiuni severe profesorului pentru afirmarea adevărului științific că există doar două sexe biologice, masculin și feminin, în funcție de cromozomii cu care ființa se naște: XX în cazul femeilor și XY în cazul bărbaților”, a explicat Polonia Castellanos, șefa Organizației Avocaților Creștini, cea care a preluat apărarea juridică a profesorului.

Castellanos mai susține că, în realitate, părinții nu s-au plâns de profesor, iar pedeapsa a venit la inițiativa directoarei și a inspectorului școlar. „Se pare că directoarea vrea să-și impună ideologia într-o școală publică. Între timp, conform constituției spaniole, școlile publice ar fi necesar să fie neutre din punct de vedere ideologic”, a spus ea, adăugând că lui Barron Lopez nu i s-a permis să se explice sau să se apere în timpul procedurii de suspendare.

Lopez a subliniat că aceasta a fost o încercare de a-l reduce la tăcere pe el și pe alte mii de profesori care au respins linia de gândire a politicilor ideologice totalitare din secolul XXI.

Profesorul de biologie a avertizat că în școala sa au avut loc sesiuni despre „ideologia de gen” care au dus la demoralizarea minorilor și că lecțiile au fost predate fără știrea sau permisiunea părinților.

El a menționat, de asemenea, că, în timpul acestor lecții, au fost folosite filme și imagini care se învecinează cu pornografia, ceea ce i-a făcut pe copii să se simtă stânjeniți.

Reamintim că și în România se încearcă introducerea educației sexuale fără acordul părinților. O asemenea inițiativă a fost respinsă de către Senatul României, dar sunt politicieni care doresc să o introducă totuși prin orice eforturi.

Citiți și:
„Manifest” LGBT împotriva celor ce nu sunt de acord cu ei: Vă vom converti copiii fără să vă dați seama! Agenda „gay” e aici. Venim după copiii voștri
Cum se predă educația sexuală în alte țări europene? Lecții despre orientare sexuală, mișcarea LGBT și abstractizarea familiei încă de la 4 ani!
Fiți cu ochii pe micuți: LGBT ne vânează copiii!

 

yogaesoteric
19 noiembrie 2021

1 Comentariu
  1. Dan spune

    Up side Down.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More