Sacrificarea geopolitică a Deltei Dunării

Delta Dunării se află în administrarea Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este primul sit natural din România înscris, din anul 1991, pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Tot la începutul anilor ’90, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării a fost recunoscută ca zonă umedă de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor de apă, în cadrul Convenţiei Ramsar (septembrie 1991) iar, din 1999, împreună cu Rezervaţia Biosferei Dunărea din Ucraina a fost inclusă în Reţeaua Internaţională a rezervaţiilor biosferei transfrontaliere (Espoo).

Bun, ce înseamnă transfrontalier? Convenția de la Espoo este o organizație internațională care reglementează evaluarea impactului asupra mediului în situația în care un anumit proiect are impact transfrontalier. Convenția a fost adoptată la 25 februarie 1991 și a intrat în vigoare la 10 septembrie 1997.

Prin urmare, atunci când o arie naturală protejată este divizată între două țări, niciuna dintre ele nu poate întreprinde activități care să impacteze mediul, habitatele, fără consimțământul celeilalte părți. Exact ceea ce a făcut acum Ucraina.

Din punct de vedere ecologic, Canalul Bâstroe nu este o soluţie acceptabilă pentru navigaţia pe Dunăre. Efectele ei sunt devastatoare şi, aşa cum a demonstrat Comitetul pentru Implementarea Convenţiei Espoo, va avea un impact transfrontalier major asupra unor sisteme naturale de importanţa internaţională şi globală”, a declarat Michael Baltzer, Director al WWF Programul Dunăre-Carpaţi.

Ce să înțelegem de aici?

1. Ucraina a demarat mărirea șenalului navigabil al canalului Bâstroe fără a aduce la cunoștința României și a statelor UE, semnatare ale convențiilor amintite. E vinovată.

2. Ucraina a demarat mărirea șenalului navigabil cu acordul tacit al României și al statelor UE, semnatare ale tratatelor. Ultimele sunt vinovate.

3. Ucraina a demarat lucrările beneficiind de influența SUA asupra României și a statelor UE, semnatare ale tratatelor. În acest caz, toți sunt vinovați, ipocriți, criminali.

De ce? Deoarece, pe de o parte, ei distrug omenirea prin politicile de mediu. Și acum, tot dement, tot ei permit distrugerea Deltei Dunării, al treilea ecosistem al planetei, din motive mizerabile de geopolitică. Doar constatăm. Ceva real. Câtă ticăloșie!!!

Occident, nu? Cât ne mai rabdă pământul? Întrebați-i pe Papahagi, Baconschi, Paleologu și alți vânduți! Ce intelectuali lași avem! De aia regimul totalitar din România a fost cel mai feroce. Din cauza unor intelectuali ca ei.

Citiți și:
Noul guvernator al Deltei Dunării. „Dacă ești ascultător și slujești mâna care te trage de sfori, poți să fii orice!”
Bâstroe – Cine minte și de ce ?
Comisia Dunării confirmă pentru ActiveNews că Ucraina a mințit în lanț: nu a fost consultată pentru adâncirea canalului Bâstroe la 7 m! Nu a știut nimic! La fel ca România

 

yogaesoteric
8 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More