Sacrificiul suprem: a ejacula sau a nu ejacula

În ultimă instanţă, problema fundamentală cu care se confruntă un bărbat care se angajează pe calea amorului spiritual în stil tantric, se rezumă la: “a ejacula sau a nu ejacula”, iar pentru mulţi practicanţi, ea este o sursă continuă de confuzii.

Scopul principal al tantra-ei a fost dintotdeauna găsirea unei căi extrem de scurte către eliberarea spirituală, şi nu abordarea obişnuită a drumului sigur dar lung care necesită să fie îndeplinite un număr mare de reîncarnări. Bazându-se pe faptul că erosul se află la baza existenţei umane şi că el reprezintă forţa motrice a tuturor realizărilor omeneşti, tradiţia tantrică autentică susţine că fiinţa umană trebuie să se confrunte cu această forţă primordială şi să ajungă să o stăpânească, folosind-o într-un mod creator.

Tantricii ne învaţă că îndemnul interior de a face dragoste nu trebuie să fie negat, ci trebuie folosit pentru a putea dobândi în felul acesta binecuvântările spirituale.

Întotdeauna au existat persoane care au interpretat scrierile sexuale tantrice în moduri diferite. De exemplu, unii preferă să le interpreteze într-un mod pur alegoric, ca o reflectare a unor procese interioare, a unor comuniuni care nu implică în mod necesar o intimitate fizică.

Şi totuşi, tantra este o cărare spirituală bazată pe jocul amoros, şi care susţine practica continenţei sexuale ceea ce presupune că atât bărbatul trebuie să evite pierderea energiei sexuale prin ejaculare la bărbat şi descărcare specifică la femeie.

Primul tip de scenariu este potrivit oamenilor care nu au suficientă credinţă spirituală şi pentru care este cu adevărat foarte dificil să vadă actul amoros ca un act spiritual. Înainte de a începe să practice într-adevăr amorul spiritual, aceşti oameni trebuie să ajungă să ridice erosul la o dimensiune spirituală. Ei trebuie să-şi purifice corpul şi mintea şi să-şi spiritualizeze modul de viaţă. Acest lucru se poate obţine prin schimbarea drastică a stilului de viaţă: prin întovărăşirea cu persoane spirituale, adoptarea unei diete vegetariene, citirea textelor sacre, practicarea posturilor yoga, a respiraţiei yoghine şi a meditaţiei, precum şi cultivarea unei noi atitudini, pozitive, vizavi de eros şi de spiritualitate.

În timpul acestei pregătiri, cel mai bine este să fie evitată activitatea sexuală – este indicat ca în această perioadă învăţăturile tantrice să fie privite într-un mod pur alegoric. Numai în felul acesta pot fi dobândite rezultatele spirituale maxime.

Continenţa sexuală presupune conservarea spermei şi a secreţiilor sexuale analoge în cazul femeii, care reprezintă o cerinţă importantă pentru ca ritualurile tantrice să fie cu adevărat rodnice. Tantricii recomandă ca bărbatul să-şi conserve sperma, fiind convinşi că aceasta conduce la creşterea puterii sale fizice şi spirituale. Prin tehnicile sexuale specifice tantra-ei autentice, bărbaţii învaţă să se abţină în mod conştient de la ejaculare, să canalizeze energia erotică în interior şi să îşi satisfacă plenar iubita. Numai după ce au realizat aceasta, vor putea obţine salturi spirituale autentice.

yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More