Salman Zarka, ţarul covid din Israel, cere pregătirea pentru DOZA A PATRA: „Așa va fi viața noastră de acum încolo, în valuri”

Covid-19 este aici pentru a rămâne, spune Salman Zarka, și că o a patra doză de vaccin ar putea fi ajustată pentru noile variante de coronavirus: „Așa va fi viața noastră de acum încolo, în valuri”.

Pe 4 septembrie, prof. Salman Zarka, o autoritate de top pe probleme de coronavirus în Israel, a cerut ca țara sa înceapă pregătirile pentru a administra în cele din urmă o a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Având în vedere că virusul este aici și va continua să fie aici, trebuie să ne pregătim și pentru o a patra injecție”, a declarat Salman Zarka la postul de radio Kan, un post public.

El nu a precizat când ar putea fi administrată în cele din urmă o a patra injecție cu o doză de vaccin.

Zarka a mai spus că o a patra doză de vaccin ar putea fi modificată pentru a proteja mai bine împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala covid-19, cum ar fi foarte infecțioasa tulpină Delta.

Așa va fi viața noastră de acum înainte, în valuri”, a spus el.

Zarka a făcut comentarii similare într-un interviu acordat luna trecută publicației The Times of Israel.

Se pare că, dacă învățăm lecțiile celui de-al patrulea val, e nevoie să luăm în considerare [posibilitatea unor valuri succesive] cu noile variante, cum ar fi cea din America de Sud”, a declarat el la acea vreme.

Și gândindu-ne la acest aspect și la scăderea în timp a eficacității vaccinurilor și a nivelelor de anticorpi, se pare că la fiecare câteva luni – ar putea fi o dată pe an sau la cinci, șase luni – vom avea nevoie de o nouă injecție cu o doză de vaccin.”

Zarka a spus că se așteaptă ca, până la sfârșitul anului 2021 sau începutul anului 2022, Israelul să facă injecții cu doze de vaccin care sunt special adaptate pentru a face față mai bine variantelor noi de coronavirus.

Israelul – prima țară care oferă oficial o a treia doză de vaccin anti covid – a început la 1 august campania de vaccinare anti covid cu a treia doză, distribuind-o tuturor celor cu vârsta de peste 60 de ani. Apoi a scăzut treptat vârsta de eligibilitate, până a ajuns la toți cei cu vârsta de 12 ani și care au primit a doua doză cu cel puțin cinci luni în urmă.

De asemenea, Ministerul Sănătății a anunțat că sistemul „Green Pass” – un document care permite intrarea în anumite adunări și locuri publice pentru cei care sunt vaccinați sau care s-au vindecat de coronavirus – va expira la șase luni după ce titularul a primit a doua sau a treia doză de vaccin anti covid, lăsând să se înțeleagă că o a patra doză ar putea fi administrată peste șase luni.

Citiţi şi:
De ce numărul de teste pozitive a explodat în ţările cu ratele cele mai mari de vaccinare (Israel şi Marea Britanie)?
Israel oferă vaccinuri anti-covid țărilor care au anunțat că își mută ambasada la Ierusalim

 

yogaesoteric
27 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More