Sănătatea oamenilor va fi monitorizată cu o aplicaţie obligatorie, în China. Restricţiile vor fi impuse pe baza «scorului de sănătate»

 

Oraşul chinez Hangzhou ar putea fi primul oraş în care o aplicaţie de monitorizare a sănătăţii ca metodă de contracarare a coronavirusului sau altor astfel de virusuri va fi folosită în mod obligatoriu şi permanent de toţi cei 10 milioane de rezidenţi ai săi, scrie The Guardian.

Versiuni ale acestei aplicaţii au mai fost folosite de-a lungul Chinei continentale. Aplicaţia afişează un cod QR care conţine statutul „virusologic” al persoanei. Scorul pe care îl are fiecare persoană pe aplicaţie va fi folosit pentru a determina cât de mult are voie aceasta să călătorească.

Autorităţile locale din Hangzhou au anunţat că au de gând să lanseze o versiune mai complexă a aplicaţiei pentru monitorizarea permanentă a sănătăţii rezidenţilor. Aplicaţia afişează un scor de la 0 la 100 care creşte bazat pe obiceiurile sănătoase ale persoanei şi scade în funcţie de cele nesănătoase. Activitatea fizică şi somnul corespunzător sunt recompensate cu astfel de puncte în timp ce fumatul sau consumul de alcool sunt penalizate. Scorul iniţial este generat în funcţie de istoricul medical al persoanei şi de afecţiunile şi bolile de care suferă.

Comisia de sănătate din Hangzhou spune că sistemul propus este menit să funcţioneze ca „un strat adiţional de siguranţă pentru sănătatea şi imunitatea cetăţenilor”.

Deşi astfel de aplicaţii au ridicat îngrijorări cu privire la confidenţialitatea datelor, respectarea intimităţii şi lipsa transparenţei în felul în care funcţionează, cetăţenii chinezi par să le fi acceptat ca pe ceva necesar.

CNN scrie că aplicaţia care va fi folosită în Hangzhou generează un scor personal bazat pe probleme de sănătate pre-existente, verificări recente ale stării de sănătate, obiceiuri şi stil de viaţă ale persoanei – cât de mult a băut alcool, a fumat, a făcut sport şi a dormit în fiecare zi. „Scorul de sănătate” va fi înscris într-un cod QR accesibil de pe telefon şi care va fi scanat la intrarea în magazine sau alte spaţii publice.

Mai mult, aplicaţia poate fi folosită şi ca metodă de a monitoriza circulaţia persoanelor pentru a identifica ce locuri au vizitat şi cu cine au intrat în contact.

Citiți și:

Google monitorizează ilegal oamenii, din cauza COVID-19

Supravegherea globală a populaţiei, armă redutabilă a francmasoneriei mondiale, în cârdăşie cu aşa-zişii «iluminaţi»… (I)

 

yogaesoteric
11 iulie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More