Sângele și actorii

În Ucraina este teatru de război. Nu după expresia favorită a lui Petrov (alias Băsescu Tr.), ci în sensul clasic.

Foști actori, care au primit un scenariu de duzină, joacă piesa unui război planificat, gândit să dureze până la atingerea scopului final, mascat, al acestuia.

Din nenorocire, ca și în cazul farsei cu pandemia, și în acest război mor oameni, iar suferințele antrenate și consecințele economice, sociale și geopolitice sunt cât se poate de reale.

Conducătorii Ucrainei, doi actori (și Arestovici, PR-istul președintelui, e tot actor) culeg bani din donații private sau publice de la întreaga lume, dar mai ales de la cetățenii și instituțiile UE, cu scopul de a subvenționa populația și a finanța războiul. Mai precis, continuarea războiului. Moartea. Suferința. Migrația în masă a refugiaților de război. Dislocarea și separarea familiilor. Și nimeni nu îi întreabă pe cei doi ce anume fac cu banii.

UE este somată să le dea 7 miliarde pe lună. Și le va da. Din banii noștri.

Dar cât va mai putea dura cheta asta? Două luni? Doi ani? Cum se va rezolva această nenorocire planificată până la urmă? Cu circ și cu regie de film B nu se poate continua la nesfârșit.

Economia Ucrainei este distrusă – în două luni s-a redus la 50%.

Culmea este că se livrează către Ucraina, inclusiv prin România, armament. Aproape permanent.

Știm ce „știm” doar de la televiziunile americane, care sunt foarte „oneste” când emit știri din teatrele de război.

Curând, vom auzi că acest armament, cu tot cu tehnologia avansată, se va fi găsit în depozitele rușilor. Sau pe schițele lor de înarmare suplimentară. Cu tehnologie vestică.

Vor avea bani pentru această viitoare înarmare suplimentară rușii? Vor avea. Cu tot cu războiul, cu tot cu sancțiunile vestului, Putin a reușit să vândă vestului și Chinei materii prime de zeci, poate sute de miliarde de dolari, în numai 2 luni. Putin poate duce un război nesfârșit. Țările UE, nu.

Cine va fi în pericol de invazie rusă? Cine va suferi de foame? Cine va trece la economie de război? Cine va abandona drepturile și libertățile, urmând „modelul” Rusiei și al Chinei? Noi, țările mici, oamenii obișnuiți și nevinovați, dar cu conducători proști, docili, naivi, aflați mereu în poziția ghiocelului (sau, mai nou, a gâscanului falnic, care nu înțelege nimic din ceea ce i se petrece, dar e țanțoș).

Cine ne-a procopsit cu un Putin devenit criminal de război? Nu eu, nu tu, nu voi, nu rusofilii. Vestul. Vestul ne-a procopsit.

Vestul face afaceri cu Putin și cu oligarhii săi de 24 de ani. Vestul l-a făcut pe Putin cel mai rău om puternic al lumii, în timp ce a făcut din cei mai proști și zănatici cetățeni ai vestului fuhreri digitali ultra-bogați și influenți.

Londra, de exemplu, rulează în fiecare an, de peste 20 de ani, 100 de miliarde de lire sterline ale oligarhilor. Nu știau armata de bancheri, consultanți, avocați, politicieni (unii dintre oligarhi au fost făcuți chiar membri ai Camerei Lorzilor…) sau măcar serviciile secrete pline de geimsbonzi cu cine au de-a face? Ba da. Dar era vorba de bani și geopolitică și nu se cădea să se rateze asemenea oportunități globaliste. În plus, SUA / CIA zicea că e în regulă cu oligarhu’, că mai controlează și el, săracu’, piața muncii, a agenților, a interlopilor, a teroriștilor etc. Ceva de tipul pest control

Uite un exemplu: sunt șantiere navale în Olanda și Germania care au făcut, în plină pandemie, sute de milioane anual, doar din yachturi ale oligarhilor. Acum, olandezii și germanii le confiscă yachturile oligarhilor. Adică, ucid găștile.

PS. Dacă aveți critici vehemente, asigurați-vă că nu sunt luate din panoplia de șabloane, clișee și sloganuri ale idioților utili.

Citiți și:
Lionel Zinsou, o figură legendară a Africii, discurs memorabil despre Rusia, Ucraina și America
Iată modul în care guvernul chinez a explicat cetățenilor săi ce se petrece astăzi între Rusia și Ucraina

 

yogaesoteric
24 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More