Sărmana Europă – şi violată, şi cu banii luaţi!

 

Se scriu şi se publică în aceste zile munţi de comentarii despre valul uriaş de emigrări ilegale din nordul Africii şi, mai ales, din lumea islamică. În fapt, este vorba de a treia invazie a Europei din timpurile moderne, după cea a mongolilor din secolul al XIII-lea şi efortul prelungit din secolul al XVII-lea al imperiului Otoman de a înainta din Balcani şi Est către centrul şi apusul european, stăvilit la 1683, la Viena, odată cu despresurarea marelui oraş de către coaliţia oştilor creştine. Privind, însă, mai atent lucrurile, atât hoardele de africani şi de islamici năvălite peste frontierele, drumurile, gările, ogoarele şi câmpiile europenilor, cât şi alte mari neajunsuri ce zgâlţâie ţâţânele continentului, se poate spune că Europa este în cădere liberă. Că Uniunea Europeană se confruntă cu probleme grave, fiecare dintre ele cu un potenţial catastrofal.

Prima este că UE nu are sens din punct de vedere economic. Că cetăţenii ei sunt împărţiți clar în două categorii, pe două axe, Nord-Sud şi Vest-Est, cei bogaţi şi cei săraci.
Europa unificată „cea mai occidentală”, ca să spunem aşa, s-a format la începuturile Uniunii, în 1957 („cei şase” – Franţa, Germania, Italia, Belgia, Luxemburgul şi Olanda) şi în 1960, alţi şapte şi a fost, probabil, o realitate rezonabilă, justificată de geografie, istorie şi interese comune. După 1960, povestea integrării şi extinderii europene s-a complicat, a mers prin hârtoape, cu nesfârşite poticneli; astăzi UE include 28 de membri, din Portugalia în Estonia, de la castelele perfect întreţinute de o mie de ani, cu mobilier şi armuri medievale şterse de praf în fiecare zi, din nordul Scoţiei, şi până la drumurile de pământ neşterse de praf vreodată, câini vagabonzi şi casele de români şi ţigani, mizere, fără lumină, apă şi săpun, de la marginea marginii Bucureştiului, capitala României.

Deşi a fost o idee atractivă pentru lideri şi elite, o asemenea extindere fără limite a fost o eroare manifestă din punct de vedere economic, astăzi neajunsurile ei se văd pretutindeni – criza din Grecia, cu foarte posibile efecte de domino, îi copleşeşte pe toţi, greci sau nu, iar moneda euro, apărută de numai 15 ani, arată ca un „rebel fără cauză”, nimeni nu ştie pe cine trebuie să sprijine, pe germani sau pe greci?

Pe de altă parte, în aceste zile, UE pare să fi ajuns pe marginea prăbuşirii identitare, sociale şi culturale. Nu se poate confrunta cu torentele dezlănţuite de invadatori africani şi islamici – se zice că numărul lor va ajunge anul acesta la un milion; spre a sugera proporţiile catastrofei spunem doar că, în 1907, anul-record al imigrărilor în SUA, din toată Europa au imigrat peste Ocean numai 1 285 349 persoane! Pe atunci, în „foame” demografică şi mega-expansiune economică, America a avut posibilitatea să-i primească, astăzi Europa nu-i poate primi şi absorbi şi, mai ales, nu-i poate opri.

Violul Europei – violul este subiect încins la roşu în prezent în România – de către un grup afro-islamic se petrece sub ochii noştri, în timp real, transmis în direct de toate televiziunile celor 28 şi celelalte surse mediatice internaţionale.
„Părinţii” nevolnici ai victimei, ai violatei, părinţii ei de la Bruxelles, spun numai prostii. Aliaţii cei mai de nădejde ai europenilor, americanii, tac mâlc, o fi asta un semn că le place ce văd? Poliţiile naţionale sunt depăşite.

Armatele naţionale europene stau cuminţi în cazărmi. Organizaţia Nord-Atlantică se face că nu vede şi nu aude nimic, ea nu există nici pe mări şi nici pe uscat, în schimb se pregăteşte de apropiatele super-manevre terestre, navale şi aeriene din toamnă, cu 36.000 de soldaţi – Europa piere şi baba NATO se piaptănă undeva, prin Portugalia!

Şi astfel, securitatea poliţienească, militară şi defensivă euro-atlantică a Europei a clacat. Niciuna dintre cele trei componente ale ei nu poate sau nu a primit ordin să-i protejeze pe europeni, pe platnicii din banii, taxele şi impozitele cărora trăiesc.

Printre imigranţii ilegali, cei mai mulţi familii, cu siguranţă că se ascund şi criminali, viitori terorişti islamici, traficanţi de droguri, aroganţi şi ticăloşi care urăsc visceral Europa creştină – ultimii, o adevărată „muniţie vie” pentru iminenta şi apropiata ciocnire a civilizaţiilor.

Uitându-ne mai atent la invazie, la invadatori, la pedigree-ul religios şi la viziunea lor despre viaţă, vedem că ceea ce ni s-a părut, până acum, o problemă imposibil de rezolvat, anume deosebirile cultural-lingvistice şi socio-economice dintre diferiţi europeni, este floare la ureche, păleşte pe lângă diferenţele dintre aceştia şi năvălitori.

Acum se află sub asediu identitatea, cultura, ordinea socială, bunăstarea economică şi stilul de viaţă europene. De unde până acum tragicul ghetou a existat în Europa ici şi colo, într-un timp sau altul, în clipa de faţă se naşte riscul ca întregul continent să devină o sumă de ghetouri, segregate şi securizate după putinţa fiecărei comunităţi.

„Melting pot”-ul american, „vasul de topire” a tuturor imigranţilor într-o singură naţiune, n-a existat niciodată şi nu poate exista în Europa. Şansele sunt zero ca europenii să-i adopte pe cei care i-au invadat, după cum sunt zero şi şansele ca invadatorii să adopte vreodată visul european.

Mulţi dintre ei nu au nimic în comun cu pretinsul statut de refugiaţi, nu au asupra lor niciun act de identitate şi refuză să spună care este ţara lor de origine, spre a nu putea fi deportaţi. Astfel dovedesc nu ignoranţă, ci faptul că sunt şmecheri, „macho”, şi ştiu mai multe despre noi şi prostia noastră decât ştim noi despre ei, obrăznicia şi intenţiile lor tăinuite.

Prognoza deci este una singură: ceea ce vedem că se petrece nu se poate decât agrava. Deja Parisul a fost aruncat în aer.
Spus pe şleau, sărmana Europă – şi violată, şi cu banii luaţi!

de Radu Toma
Sursa: cotidianul.ro


Citiţi şi:

Un reputat analist politic face dezvăluiri cutremurătoare despre recentele atacuri din Paris

Despre valurile imense de imigranţi, între patetism ieftin şi discernământ
Jihadişti printre refugiaţi

 

yogaesoteric
22 noiembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More