Saturarea fiinţei noastre lăuntrice prin gânduri pozitive

Acestă saturare a fiinţei noastre cu gânduri benefice poate fi realizată cunoscând principiile prin care acţionează sugestiile benefice asupra mentalului, psihicului şi chiar asupra corpului nostru fizic.
Sugestia benefică şi autosugestia, modalităţi de vindecare în boala canceroasă

Autosugestia binefăcătoare s-a impus atenţiei medicinei, recent celei psihosomatice, întrucât, datorită acestui fenomen, unii subiecţi ajung să-şi dezvolte simptome organice înşelătoare, iar bolnavii, fie îşi agravează, fie îşi depăşesc sau chiar îţi vindecă maladiile după cum se autosugestionează benefic sau malefic. Printre altele, aceasta este ceea ce a făcut ca autosugestia să fie adoptată şi ca o importantă metodă de psihoterapie. Se urmăreşte desigur amplificarea unei astfel de forme de autosugestie care face totodată să crească rezistenţa la maladie şi contribuie la o grabnică însănătoşire. Trecerea personală de la sugestie la autosugestie implică cel mai adesea un proces de obişnuinţă care este în acest sens neapărat necesară. Pentru cei care realizează corect autosugestia apare evident că hipnoza medicală nu mai este necesară dacă subiectul preia indicaţiile prin autosugestie. Sub acest raport oamenii sunt foarte diferiţi. Totuşi în condiţiile amplificării încrederii în sine, capacitatea individuală de autosugestie poate fi mult mărită. Pentru realizarea unei cât mai bune autosugestii, se recomandă în această direcţie o concentrare intesă a atenţiei, o excelentă relaxare emoţională, distragerea psihicului de la simptomele maladiei, un tonus optimist- stenic, încrederea deplină în vindecare, evitarea abuzului de medicamente etc. Întrucât fenomenele de autosugestie care induc permanent procese inefabile de rezonanţă cu diferite energii subtile din macrocosmos intervin în toate aspectele vieţii şi activităţilor noastre cotidiene, aceste fenomene şi metode au fost, în ultimele decenii, luate în studiu şi aplicate în scopul îmbunătăţirii şi echilibrării vieţii personale, a sporirii eficienţei activităţilor, mai ales a celor de performanţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More