Savanţii americani descoperă că de fapt chimioterapia sporeşte creşterea tumorală


Poate chimioterapia vătăma celulele sănătoase? Spui că nu-i aşa? Nu ai nevoie de facultate ca să îţi dai seama de asta. Otrava omoară nediscriminatoriu – întotdeauna a făcut aşa şi tot aşa va face mereu.

Deşi vatămă celulele sănătoase, chimioterapia mai declanşează la ele şi secreţia unei proteine care susţine creşterea tumorală şi rezistenţa la tratament. Cercetătorii din Statele Unite au făcut o descoperire „complet neaşteptată” atunci când au căutat să explice de ce celule canceroase sunt aşa de rezistente la tratament în interiorul trupului uman, când în laborator sunt aşa de uşor de omorât.

Doar prin intermediul forţelor care au conspirat cu grijă pentru a deturna progresele semnificative ale cercetării şi tratării cancerului a reuşit chimioterapia să ajungă metoda preferată şi recomandată în combaterea acestei maladii mortale. Gândiţi-vă, în ce realitate trăim noi? Este oare una în care tăierile, otrăvurile şi arsurile sunt singurele căi acceptabile de a trata cancerul?

Niciun medicament chimioterapeutic nu a reuşit vreodată să vindece sau să rezolve efectiv cauzele ce stau la baza cancerului. Chiar dacă medicina convenţională le consideră „pline de succes”, tratamentele chimioterapeutice fac faţă doar simptomelor, de obicei cu costurile de a interfera cu alte preţioase funcţii fiziologice ale pacienţilor şi care vor cauza ulterior efecte secundare. Nu există medicament fără vreun efect secundar.

Cercetătorii au testat efectele unui tip de chimioterapie asupra ţesutului colectat de la bărbaţi cu cancer la prostată şi au găsit „dovezi ale deteriorării ADN-ului” după tratament, la celulele sănătoase. Chimioterapia acţionează prin inhibarea reproducerii celulelor ce se divid rapid, precum cele găsite în tumori.

S-a desoperit că celulele sănătoase vătămate de chimioterapie au secretat mai mult dintr-o proteină numită WNT16B, care amplifică rata de supravieţuire a celulelor canceroase.
„Sporirea cantităţii de WNT16B a fost complet neaşteptată”, a spus coautorul studiului, Peter Nelson de la Centrul de Cercetări asupra Cancerului Fred Hutchinson. Proteina a fost preluată de celulele canceroase din vecinătatea celulelor vătămate.

„WNT16B, atunci când este secretată, va interacţiona cu celulele tumorale din imediata vecinătate şi le va face să crească, să invadeze şi, cel mai important lucru, să reziste terapiei ulterioare”, a mai adăugat Nelson.

În tratarea cancerului, tumorile răspund adesea bine la început, dar acest lucru este urmat de o rapidă reluare a creşterii tumorale şi apoi de rezistenţa la chimioterapia administrată în continuare. Rata reproducerii celulelor tumorale este accelerată între tratamente.

„Rezultatele noastre indică faptul că răspunsul la deteriorare în celulele benigne… ar putea contribui în mod direct la cinetica sporită a creşterii tumorale”, a fost consemnarea în scris a concluziilor echipei.

Cercetătorii au spus că au confirmat descoperirile lor la tumorile cancerului la sân şi ale celui ovarian.

Pacienţilor cu cancere incurabile le este promis un acces mai larg la ultimele medicamente care le-ar putea oferi câteva luni sau ani suplimentari de viaţă. Totuşi, mulţi doctori au fost îndemnaţi să fie mai precauţi în oferirea de tratamente anticanceroase pacienţilor în faza terminală, întrucât chimioterapia poate face mai mult rău decât bine, sfat sprijinit de studiul lui Nelson.

Investigaţia Naţională Confidenţială în Rezultatele Tratamentelor şi Decesul Pacienţilor din Statele Unite (National Confidential Enquiry into Patient Outcome and Death – NCEPOD) a găsit că mai mult de patru din zece pacienţi care au primit chimioterapie către sfârşitul vieţii au suferit efecte potenţial fatale datorate medicamentelor, iar tratamentul a fost „neadecvat” în aproape o cincime din cazuri.
În mai mult de jumătate dintre toate cazurile de cancer, pacienţii suferă de toxicitate semnificativă datorată tratamentului. Tratamentul mai poate avea ca rezultat infecţii grave, ce ameninţă viaţa sau pacienţii pot muri doar datorită cancerului.

Când a fost întrebat despre cum să se îmbunătăţească răspunsul pacientului la tratament şi rezultatele respective, Nelson a dat replica „alternativ, ar putea fi posibil să se utilizeze doze mai mici şi mai puţin toxice de terapie”.

Concluzia finală este că, de fapt, chimioterapia distruge practic toate celulele şi sistemele înainte de a ajunge efectiv la cancer. Asta înseamnă că sistemul tău nervos central, sistemele cuprinzând diverse organe şi sistemul tău imunitar (pentru a numi doar câteva) sunt toate compromise, chiar şi la ani de zile după întreruperea tratamentului. Uită despre cancerul care te omoară, deoarece chimioterapia va face o astfel de treabă mult mai bine pe termen lung.

Chimioterapia provoacă moartea celulelor cerebrale sănătoase cu mult după ce s-a încheiat tratamentul şi poate fi una dintre cauzele fundamentale ale efectelor cognitive secundare – sau „chimiocreierul” – pe care le experimentează mulţi pacienţi cu cancer.

Tratamentul convenţional al cancerului este o fraudă masivă şi costisitoare – un non-tratament care îmbolnăveşte şi omoară chiar mai mulți oameni decât „vindecă”. Nu poate niciodată vindeca ceva, deoarece otrăveşte trupul, ceea ce nu poate cauza decât mai multe boli în viitor.

Chestiunea (dacă chimioterapia prelungeşte cu adevărat viaţa sau nu) probabil nu mai poate fi decisă. În studiile clinice, producătorii de medicamente compară întotdeauna noile lor medicamente cu vechile otrăvuri celulare. Nu există grupuri de control care să nu primească niciun fel de tratament. Pentru a primi permisiunea de intrare pe piaţă, este de ajuns ca ei să realizeze un avantaj „semnificativ statistic” într-un grup mic de subiecţi selectaţi special şi comparaţi cu cei trataţi cu o otravă celulară deja aprobată.

Articol scris de Marco Torres, specialist în cercetare, scriitor şi partizan al stilului de viaţă sănătos. Acesta deţine diplome în Sănătate Publică şi Ştiinţa Mediului şi este speacker profesionist pe subiecte precum prevenirea bolilor, toxine din mediu şi politici de sănătate.

Surse utilizate:
http://preventdisease.com/news/12/062412_Cut-Poison-Burn-A-Must-See-Documentary-Illuminating-The-Truth-About-Cancer-Treatment.shtml
http://www.healingcancernaturally.com/chemotherapy-useless.html
http://www.sott.net/article/227480-FDA-effectively-declare-that-chemotherapy-is-ineffective
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080422103947.htm
http://preventdisease.com/news/12/022112_Sour-Sop-Fruit-100-Fold-Stronger-At-Killing-Cancer-Than-Chemotherapy.shtml
http://preventdisease.com/news/12/080812_Surprised-US-Scientists-Find-That-Chemotherapy-Boosts-Cancer-Growth.shtml

 
Sursa: viataverdeviu.ro


Citiţi şi:

75% dintre medici refuză chimioterapia pentru ei înşişi. Oare de ce?
Despre ravagiile nebănuite ale industriei farmaceutice contemporane
Trei zile consecutive de post pot regenera întregul sistem imunitar

yogaesoteric
11 august 2015

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More