Scandal la Vatican. Secretarul pentru finanțe, acuzat de pedofilie

 

Secretarul pentru finanțe al Vaticanului, cardinalul australian George Pell, acuzat de pedofilie într-o nouă carte ce a stârnit mare agitație în Australia, a dezmințit orice abuz sexual asupra copiilor și a acuzat media de amestec în treburile justiției.

În iulie 2016, poliția australiană a declanșat o anchetă asupra unor acuzații mai vechi de pedofilie, pe care cardinalul Pell, cel mai Înalt Reprezentant al Bisericii Catolice în Australia, le dezminte categoric.

În octombrie, poliția australiană s-a deplasat la Roma pentru a-l audia pe cardinalul George Pell cu privire la aceste acuzații. Nicio inculpare nu a fost pronunțată în acest dosar.

În paralel, Comisia Regală de Anchetă din Australia se interesează din 2013 în legătură cu răspunsurile instituționale aduse în cazurile de abuzuri sexuale comise asupra copiilor. Cardinalul Pell a fost audiat de trei ori în acest cadru și a recunoscut în fața comisiei că a neglijat existența, sub gestiunea sa, a unor preoți pedofili în Statul Victoria în anii 1970.

Într-o carte nouă, jurnalista de investigație Louise Milligan prezintă detalii noi asupra acestor acuzații de pedofilie ce-l vizează personal pe cardinalul Pell, precum și noi informații asupra unor presupuse tentative ale Bisericii Catolice de a mușamaliza cazurile de pedofilie.

Cardinalul George Pell, care a dat de înțeles că este victima unei conspirații, l-a criticat pe editorul cărții Cardinal: The Rise and Fall of George Pell (Cardinalul: Mărirea și decăderea lui George Pell) și mass-media din Australia.

Ecleziastul a fost hirotonit preot în 1966 la Roma, înainte de a reveni în Australia în 1971, unde a urcat treptele ierarhiei catolice. El a fost desemnat în 2014, de Papa Francisc, să aducă mai multă transparență în finanțele Vaticanului.


Citiți și:

Satana s-a infiltrat şi acţionează într-un mod insidios la Vatican

Încă un scandal uriaș despre o rețea de pedofilie monstruoasă în Canada

Este mult mai rău decât credeţi. Unde ajung copiii ce sunt răpiţi de sistem? Norvegia este doar un vârf de iceberg…

 

yogaesoteric
22 iulie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More