Scene incredibile, dar totuși reale în Varşovia! Oamenii au incendiat steagul UE şi au strigat «Polonia este doar pentru polonezi»

 
Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile din Varşovia, la începutul lunii noiembrie anul trecut, pentru o manifestare organizată de extrema dreaptă, au mărşăluit sub sloganul „Polonia pentru polonezi” şi au dat foc steagului Uniunii Europene.


Poliţia a declarat că în jur de 25.000 de oameni s-au alăturat manifestaţiei, care a marcat aniversarea revenirii Poloniei la independenţă, după Primul Război Mondial, în timp ce organizatorii au spus că numărul participanţilor a fost de 50.000 de oameni.

O mare de steaguri roş-albe s-a revărsat pe străzile capitalei, iar unii protestatari au incendiat un steag al Uniunii Europene, alţii au afişat bannere cu sloganul „EU macht frei” (cu referire la sloganul „Arbeit macht frei” afişat pe porţile de la Auschwitz şi care înseamnă „munca te eliberează”).

„Ieri a fost Moscova, azi Bruxelles-ul ne ia libertatea”, a strigat un grup.

Mii de poliţişti au supravegheat manifestaţia, care a fost presărată cu numeroase petarde, fumigene, dar altfel paşnică.

Citiți și:
Vremuri potrivnice pentru Uniunea Europeană
Dezvăluirile recente ale unui jurnalist polonez de investigaţii despre imigranţi – detalii zguduitoare

yogaesoteric
13 februarie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More