Scrisoare adresată preşedintelui României, Traian Băsescu – 10 ianuarie 2006


Excelenţei Sale, Domnului Preşedinte al României, Traian Băsescu


 

Domnule Preşedinte,

 

În calitatea dumneavoastră de Preşedinte al tuturor românilor, garant al funcţionării corecte a instituţiilor statului şi respectării drepturilor constituţionale ale fiecărui cetăţean, dorim să tragem un semnal de alarmă asupra unui caz care afectează vieţile a zeci de mii de cetăţeni români. 

Vă solicităm o audienţă pentru a vă prezenta amploarea cazului privindu-l pe Gregorian Bivolaru, Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut şi şcoala românească de yoga. Solicităm această audienţă ca reprezentanţi a zeci de mii de români care practică yoga şi care sunt trataţi discriminator de instituţiile statului şi sunt victime ale unei veritabile vânători de vrăjitoare pe care autorităţile române au orchestrat-o împotriva yoghinilor. Gregorian Bivolaru a primit azil politic în Suedia şi este acum protejat de statul suedez, dar zeci de persoane care practică yoga suferă chiar în acest moment acelaşi tratament pe care mentorul MISA l-a reclamat în faţa autorităţilor suedeze. 

De peste 21 de luni încercăm să sensibilizăm instituţiile statului privind abuzurile autorităţilor în cazul nostru şi tratamentul discriminator la care suntem supuşi. Faptele pe care le reclamăm sunt deosebit de grave: abuz în funcţie, tâlhărie, furt calificat, tortură, distrugere, şantaj, încercare de a determina mărturia mincinoasă, răpire şi sechestrare. Am făcut sute de memorii, plângeri, am fost în zeci de audienţe şi am realizat 85 de manifestări de stradă, fără a primi nici un răspuns pertinent. Instituţiile statului îşi declină rând pe rând competenţa şi ne poartă de la una la alta, fără a face – până acum – nici măcar o anchetă sumară în situaţiile pe care noi le reclamăm. 

Atâta vreme cât în România Poliţia nu răspunde solicitărilor de ajutor ale unor cetăţeni care practică yoga, atâta timp cât oameni competenţi profesional sunt daţi afară din servici pentru că practică yoga, atâta timp cât sute de yoghini sunt supravegheaţi continuu de SRI ani de zile „pentru că pun în pericol siguranţa naţională”, iar apoi se construiesc dosare privind fapte de drept comun, atâta timp cât în România Gregorian Bivolaru, necondamnat niciodată pentru nimic altceva decât evadare din beciurile Securităţii, este demonizat în presă ca cel mai mare infractor al ţării, iar toţi cursanţii şcolii de yoga sunt continuu calomniaţi, avem nevoie de ajutorul Dumneavoastră pentru a ne duce vieţile în siguranţă şi cu demnitate în această ţară. 

După alegerile de la sfârşitul anului 2004 am sperat să înceapă să se facă dreptate în cazul Gregorian Bivolaru şi MISA, caz care are adânci rădăcini politice. Documentele Securităţii privind Meditaţia Transcedentală dezvăluie faptul că s-a cerut construirea unor dosare penale pe numele acestuia. Din Stenogramele PSD reiese clar implicarea fostului partid de guvernământ în înscenările care i-au fost făcute lui Gregorian Bivolaru în 2004. Totuşi, după alegeri nu s-a schimbat nimic. Justiţia română pare incapabilă să ne facă dreptate, iar procurorii şi judecătorii se folosesc de scăpări ale legii pentru a ne purta de la o uşă la alta. Nu numai că nu se rezolvă plângerile noastre, dar elaborarea de dosare continuă, hărţuirea oamenilor continuă, în încercarea disperată de a găsi ceva incriminator care să justifice percheziţiile violente şi ilegale din martie 2004. 

Apreciem în mod deosebit eforturile pe care le faceţi pentru a transforma Instituţia Preşedenţiei într-o Instituţie pusă la modul real în slujba cetăţenilor şi admirăm prezenţa Dumneavoastră neobosită în toate punctele fierbinţi în care oamenii au nevoie de ajutorul dvs. Considerăm că sunteţi singurul care ne puteţi ajuta, şi vă rugăm respectuos să ne acordaţi această audienţă în care să vă expunem problemele cu care ne confruntăm pentru a căuta soluţii reale. 

Cu mulţumiri,
Reprezentanţi MISA

10 ianuarie 2006

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More