Scrisoare adresată primului ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu – 10 ianuarie 2006


Excelenţei Sale, d


omnului Prim Ministru Călin Popescu Tăriceanu

 

Stimate Domnule Prim Ministru, 

Apreciem în mod deosebit obiectivitatea punctului de vedere exprimat în urma şedinţei de guvern avute ieri, 9 ianuarie 2006, cu privire la cazul domnului Gregorian Bivolaru. Considerăm binevenită şi oportună remarca domniei voastre privitoare la faptul că integrarea României în Uniunea Europeană este în prezent periclitată grav de starea anormală în care se află cele două instituţii citate şi anume Consiliul Superior al Magistraturii şi Parchetul General, care prin activitatea lor defectuoasă aduc grave prejudicii procesului de aderare a României şi cetăţenilor acestei ţări.  

Tocmai de aceea, vă solicităm în numele a zeci de mii de practicanţi yoga din România, supuşi de ani de zile la discriminări şi persecuţii repetate în România, o audienţă pentru a vă prezenta cu acest prilej amploarea persecuţiilor la care sunt supuşi unii cetăţeni români, numai pentru că ei practică yoga. 

Ţinem să precizăm că situaţia domnului Gregorian Bivolaru nu este doar un „caz izolat”. Ea reprezintă aspectul culminant al unei ample serii de abuzuri şi discriminări la care au fost şi continuă să fie supuşi practicanţii de yoga din cadrul Şcolii de yoga MISA, tocmai datorită injustiţiei practicată în mod constant de cele două instituţii citate, Consiliul Superior al Magistraturii şi Parchetul General cu privire la cazul MISA şi Gregorian Bivolaru. Amploarea acestui fenomen îngrijorător de persecuţie şi discriminare la care sunt supuşi practicanţii yoga a fost sesizat în repetate rânduri de către noi prin numeroasele memorii depuse la diferitele instituţii ale statului, prin audienţele solicitate la forurile competente şi mai ales prin mitingurile de protest organizate de către MISA la sediile CSM şi la Parchetul General. La toate acestea nu am primit nici un răspuns pertinent. 


Subliniem faptul că situaţia domnului Gregorian Bivolaru nu este doar un caz singular, dânsul nefiind deloc singurul căruia „i s-a construit” un dosar, cazul său fiind însă cel mai mediatizat, dar nu unic. Alte 25 de persoane se află într-o situaţie similară, inculpate fiind în acelaşi dosar de crimă organizată, pe care justiţia suedeză l-a considerat a fi „o neînţelegere”. Mădălina Dumitru, care a demascat în faţa instanţei suedeze procedurile brutale de investigare practicate de către procurorii români nu este nici ea un caz singular. În acest sens, sute de yoghini pot depune mărturie pentru abuzurile în funcţie ale procurorilor, pe care aceştia le-au săvârşit în aşa-numitele „anchete MISA”. Sute de persoane au fost interogate şi presate prin felurite mijloace să dea mărturii false, prin care să îl incrimineze într-un fel sau altul pe Gregorian Bivolaru şi pe ceilalţi 25 de practicanţi yoga. Faptul că sute de oameni au rezistat acestor presiuni este admirabil, dar aceasta nu schimbă absolut deloc calitatea reprobabilă a modalităţilor de anchetă practicate de procurorii români, modalităţi care sunt în mod cert abuzive şi care continuă să fie practicate în acelaşi mod reprobabil şi în prezent. Principalele fapte pe care le reclamăm persoanelor care au efectuat anchete în cazul MISA sunt: abuz în funcţie, tâlhărie, furt calificat, tortură, distrugere, şantaj, încercare de a determina mărturia mincinoasă. 


În acest sens vă informăm că recent, un dosar cu mărturii, unele dintre ele şocante, privind discriminările şi abuzurile la care au fost şi sunt în continuare supuşi de către anchetatorii români unii cetăţeni români care practică yoga, a fost transmis deja forurilor internaţionale. Acest dosar conţine mărturiile a peste 3000 de yoghini români. 


Având în vedere toate acestea, considerăm că poziţia Guvernului României, exprimată public de domnia voastră în finalul şedinţei de guvern de ieri, ne dă speranţă şi încredere şi ne face să ne gândim că este posibil ca persecuţiile şi nedreptăţile la care am fost supuşi până acum în propria ţară vor înceta în curând. Sperăm că astfel vom putea să ne recâştigăm încrederea în justiţia română şi în continuare să nu mai fie necesar să apelăm la instanţele altor ţări pentru a ni se face dreptate, aceasta pentru că în România deocamdată acest lucru nu e posibil. Deja pentru multe dintre forurile internaţionale, „vânătoarea de vrăjitoare” pornită de autorităţile româneşti împotriva practicanţilor yoga din România este comparabilă cu modul brutal în care China comunistă a decimat mişcarea Falun Gong. 


Din dorinţa de a vă informa din timp asupra modului, considerăm noi, defectuos în care Parchetul General şi CSM tratează solicitările formulate în mod repetat de către noi vă propunem un dialog direct în cadrul unei audienţe. Vrem ca prin aceasta să putem preîntâmpina perpetuarea abuzurilor şi discriminărilor la care am fost supuşi şi faţă de care nici Parchetul General şi nici CSM nu au întreprins nimic pentru a le stopa. 


Vă mulţumim!

10 ianuarie 2006

?>

?>

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More