Se aleg apele

Se aleg apele. În pandemie, s-au remarcat pe cetățenii intoleranți la discuții alternative curentului oficial. S-au manifestat foarte agresiv în spațiul public. Ideea era că „experții știu mai bine, aveți încredere în știință”.

De când cu războiul, lor li s-a alăturat o altă categorie de intoleranți. Anume o parte dintre cei care au luptat pe baricade cu trupa de propagandiști ai lui Arafat. Fie că vorbim despre partide și politicieni, fie influensări sau chiar organe de presă (foarte puține) considerate a fi „bastioane de luptă cu dictatura sanitară”.

Toți cei amintiți știu Adevărul și îl livrează ca pe o axiomă. Dacă nu o înghiți pe nemestecate, devii dușmanul lor.

Pe cât de indignați au fost față de abuzurile lui Arafat & Co, pe atât de predispuși sunt acum să nu asculte altceva decât propria opinie. Propria versiune a Adevărului. Orice dezbatere, orice nuanță, li se pare propagandă rusă. Și devin la fel de agresivi precum erau cei pe care îi detestau în perioada pandemiei.

I-am simțit încă de la debutul războiului. Unii dintre ei se manifestă chiar mai zgomotos decât cetățenii predispuși odinioară să-l înfiereze pe Cristi Puiu cu mânie proletară.

Într-o societate democratică, dezbaterea despre război se cuvine să fie amplă, deschisă, fără rețineri. Faptele este necesar să fie întoarse pe toate fețele, interpretate, înțelese. Pentru că războiul ne va afecta poate chiar mai mult decât pandemia. Și nu-i normal să fie pictat doar în alb și negru.

Viața e mult mai complexă decât o alegere între ruși și americani.

Altfel, discuția se poate încheia foarte simplu: rușii ne-au tras-o de-a lungul istoriei, sunt singurii vinovați de ororile din Ucraina, Putin e un nebun și o să luptăm până la ultima suflare în apărarea Europei.

„Gata, au început cu narativul că Putin e diliu? Este necesar să punem mana pe nebun și să îl condamnăm pentru crime împotriva umanității?

Păi ia sa vedem ce alți nebuni și criminali de război a mai găsit NATO acum, de curând, în istoria recentă, trăită de noi, nu povestită de alții, pe care NATO i-a omorât sau condamnat din greșeală.

  • Pe 24 martie 1999, NATO a început bombardarea Iugoslaviei, pe motiv că acolo se petreceau niște atrocităţi inimaginabile, erau gropi comune, centre de tortură ș.a.m.d.

«Criminalul nebun» Slobodan Miloșevici a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității.

Apoi, după 17 ani, în august 2016, Tribunalul de la Haga l-a găsit nevinovat, exact la câteva luni după ce Milosevici fusese găsit mort în condiţii suspecte în celula sa.

Deci fusese o greșeală condamnarea «criminalului» și invadarea Iugoslaviei de către NATO, pentru că nu s-au găsit nici gropi comune, nici centre de tortură, motivul pentru care NATO atacase Iugoslavia, în 1999.

Cu alte cuvinte, NATO a omorât «din greșeală», într-un război fără motiv, aproximativ 2.500 de iugoslavi, civili nevinovați, inclusiv copii, a distrus mii de locuințe, școli, trenuri, intersecţii feroviare, poduri sau reţele electrice, provocând teroare, ca să își creeze în Kosovo un stat marionetă, condus de gruparea UCK, sub control militar, susținut de SUA și UE.

  • În 2003, americanii au zis că Sadam Hussein e un nebun care are arme nucleare, deci este necesar să fie urgent anihilat. Au intrat peste «nebun», l-au spânzurat si apoi au zis că au greșit, nu era nicio armă nucleară în Irak. «Nebunul» fusese condamnat și omorât, tot din greșeală. Ce s-a petrecut ulterior in Irak, ce dezastru umanitar, câți copii morți, cate școli și locuințe distruse, câtă teroare a semănat NATO ani întregi, este inutil să dezvolt. Tot în urma unei «greșeli».

Acum, ni se spune că Putin e un nebun și un criminal de război, de către același NATO. Este necesar să fie judecat și condamnat pentru crime împotriva umanității. Pe același tipar, deja binecunoscut. Nimic nou sub soare.

Ni se cere ca noi să nu vedem toate atrocitățile, câtă bătaie de joc și teroare a semănat, în numele unor minciuni recunoscute ulterior, după zeci de ani, sau nerecunoscute niciodată, ale NATO.

Numai că, ghinion, noi vedem și ne amintim. ȘTIM! Nu suntem toți o gloată de prosti! Chiar dacă ni se închide gura, suntem aici și suntem mulți pe care nu veți reuși să ne prostiți cu manipulările și propaganda.

Dacă tot vorbim de criminali și crime împotriva umanității, unde sunt responsabilii pentru minciunile și crimele din pandemie? Unde sunt anchetele și procesele pentru zecile de miliarde de euro furate, pentru morții noștri îngropați dezbrăcați, băgați în saci cu 5 litri de formol?

Arafat e plătit tot din banii noștri, în continuare, face achiziții publice, împarte banii? Astea sunt problemele noastre, nu un război între ei, rușii. De familiile de români rămase pe drumuri, fără joburi, cu afacerile închise, executate de bănci, care nu mai au bani să își plătească utilitățile sau medicamentele, de ele cine se îngrijește?

Lăsați minciunile NATO și nebunii inventați, concentrați-vă pe ce avem noi de făcut aici, la noi acasă.” – Adriana Balint

Citiți și:
România, între „conspiraționism”, globalism și realitate
Istoria incomodă cu profesorul Corvin Lupu: „Dacă vrei să știi cine te stăpânește, află pe cine nu ai voie să critici!” (I)

 

yogaesoteric
11 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More