Se lucrează la un vaccin anticovid-19 comestibil, sub formă de iaurt sau suc de fructe

Vaccinurile sunt sinonime cu seringile și acele, dar o echipă de cercetători de la Institutul Politehnic din Porto (IPP), Portugalia, a decis să dezvolte un vaccin anti SARS-CoV-2 sub formă de iaurt și suc de fructe.

Laboratorul portughez lucrează la acest proiect inovator la care echipa s-a gândit încă de la debutul pandemiei.

Probiotice modificate genetic

Membru al echipei de cercetare, Ruben Fernandes explică de ce au pornit pe această cale: „Am început să ne dăm seama că existau molecule în natură care ne stimulau sistemul imunitar împotriva covid. Fără a fi vaccinuri naturale, adică fără a fi anticorpi”.

Vaccinul are particularitatea de a fi bazat pe plante fructifere și probiotice modificate genetic. Astfel, acest vaccin ar urma să fie ingerat sub formă de iaurt sau suc de fructe

Subliniind că ideea acestui vaccin este că ajunge cu ușurință la utilizatorul final, cercetătorul a subliniat diferențele dintre cele actuale și acesta: cele actuale stimulează neutralizarea virusului, iar acesta din urmă stimulează imunitatea.

Pentru moment, testele vor fi efectuate pe șobolani, pești și o specie de râme, a subliniat acest biolog de la Laboratorul de Biotehnologie Medicală și Industrială-LabMI de la IPP.

Oamenii de știință indică faptul că vaccinul nu va fi gata înainte de șase luni până la un an, dar dacă experimentul va da roade, ei estimează că ar putea fi folosit și în prevenirea altor boli infecțioase, scrie Euronews.

Indicând faptul că vaccinul este finanţat exclusiv din fonduri proprii, Ruben Fernandes a menţionat că, într-o fază finală, cercetătorii va fi necesar să-şi unească forţele cu partenerii industriali din sectorul alimentar pentru ca vaccinul să ajungă la consumatorul final.

Industria va fi cea care va decide ce tip de produs doresc, noi le vom putea oferi mai multe opţiuni”, a menţinut el.

Concurența la vaccinul iaurt sau vaccinul suc de fructe nu lipsește. Vaccinul spanac, vaccinul salată, vaccinul plasture… sunt alte câteva propuneri ale cercetătorilor pentru viitor. Vaccinarea nu poate fi decât obligatorie când vom avea vaccinul omniprezent.

Citiți și:
Urmează salata verde și spanacul modificate genetic cu substanțele din „vaccinuri”!
Vaccinurile viitorului, sub formă de plasture

 

yogaesoteric
29 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More