Se pregătește vaccinarea bebelușilor: Până la toamnă, ar putea fi disponibile vaccinuri covid-19 chiar și pentru copiii de doar 6 luni…

… anunță Pfizer și Moderna, aceleași companii care pregătesc al doilea rapel pentru adulți

În SUA, vaccinurile covid-19 ar putea fi disponibile până la toamnă și pentru copiii cu vârsta de doar 6 luni, au declarat Pfizer și Moderna pentru The New York Times, potrivit Business Insider.

Pfizer a anunțat în data de 8 iunie că testează vaccinul covid-19 la copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Producătorul de medicamente a declarat pentru The Times că, în următoarele câteva săptămâni, intenționează să înceapă testarea vaccinului și la copii cu vârsta mai mare de 6 luni.

Pfizer a spus că speră ca până la toamnă să poată solicita o autorizație de urgență de la FDA (Administrația americană pentru Alimente și Medicamente) pentru a putea administra vaccinul și copiilor mici.

Moderna a declarat pentru The Times și Business Insider că ar putea obține o autorizație similară din partea FDA până la începutul toamnei.

Moderna se așteaptă ca datele pentru grupa de vârstă a populației pediatrice să fie disponibile în toamnă”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Business Insider.

Pfizer și-a anunțat pe 4 mai planul de dezvoltare a vaccinurilor pentru anul 2021, în timpul unei prezentări a veniturilor. Gigantul farmaceutic a declarat că se așteaptă să-și lanseze vaccinul pentru utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani până în septembrie și doza pentru copiii mici, cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani, până în luna noiembrie.

Pfizer testează și o doză de rapel împotriva variantelor de coronavirus. Directorul general, Albert Bourla, a declarat că adulții vaccinați ar putea începe să primească doze de rapel din decembrie 2021.

Președintele Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că persoanele cu un risc mai mare de a face o formă severă de covid-19, inclusiv personalul medical și vârstnicii, ar putea începe să primească doze de rapel din septembrie 2021.

Citiţi şi:
Copii decedați după injectarea cu serurile experimentale covid, în timpul studiilor clinice, cazuri consemnate de Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA
Vaccinul anti-covid ‒ O abordare lucidă
Covid-19: Dictatura fără scăpare

 

yogaesoteric
3 iulie 2021

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More