Şeful diplomaţiei europene anunță Marea Criză: Ne-am delegat securitatea Statelor Unite. Însă cine ştie ce se va petrece peste doi ani?

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a avertizat asupra „riscului unei recesiuni globale” din caza cursei de creştere a dobânzilor lansate de Rezerva Federală a SUA, în cadrul unei intervenţii în faţa ambasadorilor UE, relatează AFP conform Agerpres.

Toată lumea este necesar să urmeze majorările de dobânzi decise de Fed, altfel monedele ar fi devalorizate” în faţa dolarului, a explicat el.

Toată lumea aleargă să crească dobânzile, iar asta ne va duce la o recesiune globală”, a atras el atenţia.

Toată lumea urmează Fed şi aplică aceeaşi politică monetară, pentru că nu există alt mijloc, altfel capitalurile vor fugi”, a explicat Borrell.

Comitetul de Politică Monetară, organul de decizie al Fed, a adoptat trei creşteri ale dobânzii începând din martie şi a avertizat că, pentru a face faţă unei inflaţii tot mai puternice, va fi necesară o nouă majorare.

Borrell se exprimă rar pe teme economice, însă intervenţia sa în faţa ambasadorilor UE a urmărit să analizeze noua situaţie creată de faptul că Rusia şi China au devenit surse de probleme economice şi de securitate pentru UE.

Rusia şi China nu mai contribuie la dezvoltarea noastră economică: acest aspect presupune o restructurare puternică a economiei noastre, deoarece accesul Chinei va deveni tot mai greu şi nu vom mai avea gaz rusesc ieftin”, a subliniat el.

Ajustarea va fi dificilă şi va crea probleme politice”, a adăugat şeful diplomaţiei europene.

Pe de o parte, ne-am delegat securitatea Statelor Unite. Însă cine ştie ce se va petrece peste doi ani?”, a subliniat el cu referire la viitoarele alegeri electorale din SUA.

Citiți și:
Jocul banilor. De ce economia globală tocmai a cedat
Ordinea economică mondială se prăbuşeşte, iar economia lumii s-a apropiat periculos de aproape de o nouă și inevitabilă recesiune
Nu e o criză mică, nu e o Criză Mare: Este o Mare Revoluție Socialistă
 

 

yogaesoteric
6 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More