Șeful Forțelor Nucleare ale SUA: Ucraina este doar „încălzirea”. Vine „the Big One”

Comandantul forțelor strategice ale SUA, amiralul Charles Richard a avertizat că actualul război din Ucraina este doar preambulul unui conflict și mai mare care va pune America la grea încercare.

Charles Richard

Richard, care este responsabil de „triada nucleară” (rachete lansate de la sol, de pe submarine și de pe bombardiere), a luat cuvântul la un simpozion al Naval Submarine League, ocazie cu care a afirmat:

Vine ceva mare de tot («the big one») și nu mai durează mult până când vom fi puși la încercare așa cum de mult nu am mai fost.

Fără a da detalii suplimentare despre „the big one”, amiralul a dat de înțeles că marea amenințare vine dinspre China.

El a avertizat că „nivelul de descurajare” al forțelor SUA în fața Chinei „se scufundă încet”, deoarece Beijingul a fost capabil să construiască și să desfășoare mai multă „capabilitate în teren”, și într-un ritm mai rapid decât Washingtonul.

În condițiile în care aceste tendințe continuă, contează prea puțin cât de bun este planul nostru operațional sau cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de buni sunt caii noștri – nu vom avea suficienți. Iar aceasta este o problemă iminentă.”

Amiralul a adăugat că submarinele rămân „poate singurul avantaj asimetric real pe care îl mai avem în fața oponenților noștri.

I-a trecut cuiva dintre strategii de la Washington prin cap că, în timp ce Statele Unite își epuizează stocurile de arme în Ucraina împotriva Rusiei, China își freacă mâinile de bucurie așteptând momentul oportun?

Citiți și:
„Sinucidere strategică a SUA” în Ucraina / Zelenski, târât spre eșec
Ucraina pierde războiul, la fel și Europa
„Este clară miza acestui război, în care Ucraina nu mai contează decât ca pretext”

 

yogaesoteric
13 februarie 2023

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More