Senatorii canadieni dezbat legislația privind venitul de bază universal

Chrystia Freeland, pionul Forumului Economic Mondial, cea care a colaborat cu premierul Justin Trudeau pentru a îngheța conturile bancare și a fura banii canadienilor, este însărcinată să conducă proiectul privind venitul universal de bază (UBI). Întrebați-vă de ce ar fi necesar acesta, dacă nu există planuri de a prăbuși economia și de a forța pe toată lumea să fie dependentă de pomana guvernului!

Senatul canadian se află în prezent în sesiunea a doua de examinare a unui proiect de lege care urmărește să elaboreze „un cadru național pentru un venit de bază garantat pentru trai”.

În mijlocul haosului din politica canadiană din ultimele luni, Senatul a propus și se află acum în a doua lectură a proiectului de lege S-233. Proiectul de lege, dacă va fi adoptat, va cere ministrului de Finanțe să dezvolte un sistem național pentru a oferi un „venit de bază garantat pentru trai” tuturor persoanelor din Canada cu vârsta de peste 17 ani.

Ministrul este necesar să elaboreze un cadru național pentru implementarea unui program de venit de bază garantat de trai pe întreg teritoriul Canadei pentru orice persoană cu vârsta de peste 17 ani, inclusiv pentru lucrătorii temporari, rezidenții permanenți și solicitanții de refugiați”, se arată în textul proiectului de lege, care a fost introdus pentru prima dată în Senat în luna decembrie a anului trecut.

În elaborarea cadrului, ministrul trebuie să se consulte cu ministrul Sănătății, cu miniștrii responsabili pentru ocuparea forței de muncă, dezvoltare socială și dizabilități, cu reprezentanți ai guvernelor provinciale responsabile pentru sănătate, dizabilități, educație și dezvoltare socială, cu bătrânii indigeni, cu organismele de conducere indigene și cu alte părți interesate relevante, inclusiv cu elaboratorii de politici și cu factorii de decizie politică, precum și cu experți în alte programe de venit de bază garantat pentru trai”, adaugă proiectul de lege.

Potrivit textului proiectului de lege, unele dintre obiectivele sale sunt „crearea unor standarde naționale pentru sănătate și asistență socială”, precum și o măsură de colectare de date pentru a determina „ce constituie un venit de bază decent pentru fiecare regiune din Canada”, „luând în considerare bunurile și serviciile care sunt necesare pentru a se asigura că cetățenii pot duce o viață demnă și sănătoasă, precum și costul acestor bunuri și servicii pe piețele accesibile”.

Proiectul de lege se află încă în stadii incipiente și, pentru a fi adoptat, ar fi necesar să fie aprobat de Senat, apoi să ajungă la Camera Comunelor pentru a fi aprobat și acolo.

În timp ce inflația și costul ridicat al vieții sunt considerate o problemă în Canada și în lumea occidentală în general, mulți sunt sceptici față de o astfel de abordare, deoarece ar avea ca rezultat o intervenție guvernamentală masivă și un control masiv asupra finanțelor personale.

De fapt, proiectul de lege urmărește să o angajeze ca șefă a proiectului pe ministrul de Finanțe Chrystia Freeland, care la începutul lunii martie a luat măsura fără precedent de a cere băncilor să înghețe conturile tuturor celor implicați în protestul Freedom Convoy din Ottawa, fără un ordin judecătoresc.

Freeland este, de asemenea, membră a Consiliului de administrație al Forumului Economic Mondial (WEF), grupul care se află în spatele faimoasei „Mari Resetări”, o agendă despre care criticii spun că urmărește să instaleze un sistem global asemănător cu sistemul de credit social al Chinei.

Potrivit proeminentului politician american pensionat Ron Paul, implementarea unui venit de bază universal este unul dintre obiectivele majore ale planului socialist global „Marea Resetare” al WEF.

Marea Resetare implică o expansiune uriașă a statului bunăstării prin intermediul unui program de venit de bază universal. Aceasta poate contribui la asigurarea respectării măsurilor autoritare ale Marii Resetări”, a scris Ron Paul anul trecut, adăugând că măsurile „autoritare” descrise în Marea Resetare includ o extindere dramatică a „statului de supraveghere prin urmărire în timp real”, „utilizarea scanărilor cerebrale și a nanotehnologiei pentru a prezice și, dacă este necesar, pentru a preveni” comportamentele neaprobate de guvern și „certificate digitale” pentru a putea călători.

„[WEF] are în vedere un sistem autoritar în care marile corporații acționează ca un partener al guvernului. Marile companii și-ar exercita puterile de monopol acordate de guvern pentru a maximiza valoarea pentru «părțile interesate», în loc să le ofere acționarilor. Printre părțile interesate se numără guvernul, organizațiile internaționale, întreprinderea însăși și «societatea civilă»”, a explicat Paul.

El a adăugat că „răspunsul dezastruos la covid este doar cel mai recent exemplu al modului în care cei care renunță la libertate pentru siguranță sau sănătate vor sfârși prin a fi lipsiți de libertate, nesiguri și nesănătoși”.

Congresmanul pensionat a concluzionat: „În locul unei Mari Resetări a autoritarismului, avem nevoie de o mare renaștere a libertății!”.

Citiți și:
Experimentul banilor fără muncă. Germania testează soluția venitului universal de bază
Planul de resetare al Canadei dezvăluit de un membru al Partidului Liberal din Canada

 

yogaesoteric
10 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More