Separatoarele din plexiglas sunt ineficiente, arată un studiu realizat în școlile din Statele Unite

„Pereții perturbă fluxul de aer, creând zone moarte în care rămân particule fine. Ele nu sunt blocate de barierele din plastic”

Potrivit unui studiu realizat în școlile din SUA, pereții din plexiglas duc la creșterea riscului de contaminare. Studiul a fost publicat în Science Mag și analizează riscul răspândirii covid-19 în funcție de măsurile puse în aplicare în diferite spații.

Pereții perturbă fluxul de aer, creând zone moarte în care rămân particule fine. Ele nu sunt blocate de barierele din plastic”, a declarat Francis Allard, profesor emerit la Universitatea din La Rochelle.

Primul risc – picăturile mari – atunci când scuipi sau strănuți. În acest caz, barierele sunt utile. Dar, purtând masca, acest risc este de patru ori mai mic. Pereții devin «periculoși» când vine vorba de al doilea factor de contaminare: particulele fine care rămân în suspensie. Ele se acumulează în spatele plăcilor care perturbă circulația aerului. Ele pot rămâne în aer câteva ore și pot ocoli barierele”, a continuat Allard.

Autoritățile au solicitat pereții de plexiglas pentru o mai bună protecție la lucru sau în școli. „Un dispozitiv care să facă posibilă separarea fizică a clientului de persoana care manipulează casa de marcat, de exemplu, printr-un plexiglas”, au recomandat la început autoritățile sanitare.

Nu recomandăm separatoarele de încăperi din acrilic pentru reducerea riscului de transmitere prin aer. În cel mai bun caz, nu face NIMIC, în cel mai rău caz, schimbă modelele de flux de aer din încăpere și poate provoca acumulări de aer, puncte fierbinți și o eficiență redusă a ventilației”, a spus dr. Shelly Miller, profesoară la Universitatea din Colorado.

Citiți și:
Dr. Vasile Astărăstoae despre mască și vaccin…
Studiile arată că masca ucide. Ce s-a petrecut când chirurgii nu au purtat masca

 

yogaesoteric
8 decembrie 2021

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More