Serviciul secret german recunoaşte: «Ne-am înşelat, ISIS s-a folosit de refugiaţi pentru a intra în ţară»

Câţi islamişti foarte periculoşi sunt acum în Germania

Şeful BfV, serviciul de securitate internă al Germaniei, a declarat că autoritățile au evaluat greşit strategiile ISIS de a infiltra jihadiști în ţară. El a catalogat situaţia securităţii interne ca fiind „foarte gravă”.

Oficialii din serviciile de informaţii au crezut, iniţial, că este puţin probabil ca ISIS să se folosească de valul de refugiaţi pentru a infiltra terorişti în Germania. „Am crezut că ei nu au nevoie să îşi infiltreze oamenii printre refugiaţi, dar au făcut-o”, recunoaşte acum şeful BfV, Hans-Georg Maassen, într-un interviu acordat Welt am Sonntag, citat de Deutsche Welle.

Aproximativ 70% dintre refugiaţii care au intrat în Germania nu au un paşaport valid şi sunt înregistraţi în baza informaţiilor pe care le oferă.

„Sunt preocupat de faptul că noi şi serviciile partenere am putea avea, de fapt, informaţii despre indivizi periculoşi în bazele noastre de date. Însă s-ar putea să nu realizăm că sunt aici pentru că au intrat cu identităţi false”, a spus Maassen.

El a adăugat că mai sunt încă multe de învăţat despre ISIS: „ISIS nu numai că se foloseşte de refugiaţi pentru a intra în ţară. Islamiştii radicali din Germania încearcă în mod activ să îi atragă de partea lor pe nou-veniţi. Avem cunoştinţă de peste 300 de tentative ale islamiştilor de a recruta refugiaţi.”

Întrebat câţi islamişti foarte periculoşi se află acum în Germania, şeful BfV a declarat că în jur de 1.100 de oameni reprezintă risc de a declanşa acţiuni teroriste. El a subliniat că situaţia securităţii în Germania este „foarte gravă”, mai ales după ce ISIS a menţionat Berlinul ca potenţială ţintă, într-un video de propagandă.

Citiți și:
Nu e fake news! După atacul de la Manchester, iată ceea ce un ministru german le recomanda creștinilor: Ați putea învăța de la migranții musulmani
Dezvăluiri şocante ale unui poliţist german: «Nu îi putem aresta pe refugiaţi pentru că am fi acuzaţi de rasism»
De ce preia Germania cei mai mulţi refugiaţi

yogaesoteric
20 octombrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More