Sesizare adresată CNA pentru sancţionarea postului N24

 

Către CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI,
 
Vă supunem atenţiei faptul că postul de televiziune N24 a încălcat reglementările în vigoare privind emisiunile cu caracter informativ şi vă solicităm sancţionarea sa.
 
Astfel, în programul de ştiri de sâmbătă 16 iunie 2007, de la ora 15, a fost prezentată ştirea trimiterii de către procurorii DIICOT în instanţă a unui nou dosar penal în care este acuzat Gregorian Bivolaru. S-au folosit imagini de arhivă fără a se preciza aceasta, încălcându-se astfel Articolul 86 din Decizia nr. 187 din 3 aprilie 2006 privind codul de reglementare a conţinutului audiovizual adoptată de CNA

Mai mult, s-au difuzat imagini cu Gregorian Bivolaru în lanţuri şi înconjurat de mascaţi, sugerând opiniei publice ideea că mentorul MISA este un infractor. Gregorian Bivolaru este cercetat în două dosare penale, dar până în acest moment nu a fost găsit vinovat de nici una dintre acuzaţiile care i se aduc, motiv pentru care el are dreptul la prezumţia de nevinovăţie. Se încalcă astfel Articolul 30 şi Articolul 34 din Decizia nr.187 din 3 aprilie 2006.

Vă solicităm să sancţionaţi postul N24 pentru încălcarea Articolului 86, Articolului 30 şi Articolului 34 din Decizia nr. 187 din 3 aprilie 2006 privind codul de reglementare a conţinutului audiovizual.
 

Biroul de Presă MISA
 


NOTĂ. Deşi această sesizare a fost depusă la CNA în data de 27 iunie, până în data de 27 iulie nu s-a discutat această cerere şi nu s-a luat nici o masură; aceasta este cu atât mai bizar cu cât CNA a răspuns unei solicitări similare privind postul RealitateaTV.

În urma faptului că pe site-ul nostru a fost demascată intenţia CNA de a închide ochii faţă de această abatere  comisă de postul de televiziune N24, acesta (CNA) s-a hotărât într-unfinal să ne ia în considerarea ăplângerea şi ne.-a transmis următorul răspuns:

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat scrisoarea dumnmeavoastră înregistrată la C.N.A. cu nr. 9394/27.06.2007 împreună cu raportul de monitorizare prezentat de serviciul monitorizare. Vă informăm că, din analiza documentelor prezentate, Consiliul a constatat că sesizarea dumneavoastră este întemeiată, respectiv nu au fost respectate prevederile Deciziei nr.187 din 3 aprilie privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Art.86, alin. (1). Consiliul a hotărât adresarea unei scrisori de avertizare postului de televiziune N24, prin care a avertizat că, postul are obligaţia de a informa corect publicul prin menţiunea “Arhivă” la folosirea de imagini şi/sau înregistrări sonore de arhivă în alte emisiuni decât cele având caracter retrospectiv declarat.

Cu consideraţie,
 Vicepreşedinte C.N.A.,
Attila Gasparik

 

yogaesoteric

26 iunie 2007

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More