„Sex Education.” Puterea titlului

Titlurile au o evidentă putere de impact și de multe ori ele sunt compuse în așa fel încât nu reflectă realitatea din articol, ci autorul doar vrea să instige la ceva.

Un astfel de exemplu este și acesta: „BOR se opune educației sexuale în școli”. Unii pleacă urechea și încep să își verse frustrările cu privire la biserică.

Atenție însă, Biserica Ortodoxă Română nu se opune EDUCAȚIEI, ci se opune pentru că în momentul de față programa școlară este neclară și nedefinitivată. Normal că nu poți fi de acord cu ceva ce nu este bine pus la punct. Știți măcar de către cine ar urma să fie predată această materie? Nu știți, nu? Dar știți măcar ce urmează să fie predat? Nici asta nu știți, nu? Atunci așezați-vă. Nota 2.

Unii aduc ca argumente pentru această „educație”, începerea vieții sexuale la vârste fragede, graviditatea în creștere la vârste cuprinse între 15-17 ani și transmiterea bolilor prin act sexual.

Îmi aduc aminte că și noi când eram la școală mai venea câte cineva să ne spună despre metodele de protecție, despre pericolul acestor boli și despre dezavantajele unei vieți sexuale timpurii. Da, dezavantaje pentru că pe atunci unii mai aveau curajul să spună „Trăiți-vă copilăria. Veți avea destul timp și de făcut amor când veți avea o familie”. Da, ne spuneau unii de familie. Ce demodați, nu?

Bun, acum s-au mai dezvoltat acești „specialiști”. Acum spun: „Dacă apare monotonia conjugală, încercați și voi de câteva ori și cu altcineva. Ieșiți din rutină”. Educație, nu?

Iar tot ceea ce spun ei că a devenit un pericol pentru minori, nu se poate rezolva prin „educația” sexuală din școli.

Vreți să rezolvați graviditatea la vârste fragede? Iată câteva soluții:
– Închideți site-urile porno;
– Supravegheați părinții cu probleme alcoolice;
– Nu mai afișați pe internet tot felul de filme provocatoare;
– Ca părinți, supravegheați-vă copiii când navighează pe internet;
– Urmăriți să le explicați copiilor că au nevoie de o copilărie frumoasă, nu de una matură în gândire
– Ca stat, puneți mâna și distrugeți rețelele care se ocupă de traficul de persoane;
– Supravegheați adulții cu antecedente în ceea ce privește agresiunile sexuale.

Unii cam asta nu înțeleg. Vă plângeți că sunt minore care rămân gravide? Așa, și cum vreți să rezolvați voi problema asta? Le spuneți cum să folosească steriletul sau ce pilule să ia? Le spuneți băiețașilor să folosească prezervativul? Adică un fel de „Acestea sunt metodele contraceptive. Folosiți-le și faceți sex în continuare”. Cam asta este educație?

Am auzit și expresia asta: „Copilul meu își atinge părțile intime de la vârsta de 2-3 ani”. Păi acum, scuzați-mă… voi aveți impresia că un copil de 2-3 ani știe ce să facă cu ce își atinge?! Aș adresa și eu o întrebare acestor părinți: voi când v-ați atins părțile trupului la 2-3 ani, știați ce se va petrece în viață? Copilul acela în afară de „bu-bu, ga-ga, ma-ma”, nu știe. Acum spuneți-mi că de fapt copilul de 2-3 ani când își atinge părțile intime, el de fapt se masturbează. Doar o conștiință bolnavă se poate gândi la așa ceva. Tu ca adult te gândești la sex și gata, ai impresia că orice… parte atinsă este masturbare.

Dar știți care este partea mai interesantă? Este aceea că unii care își fac poze cu biserici în spate, au început să lovească în biserică pentru că se opune educației sexuale. Dar nu este nicio noutate. Nu, nu este. Știți că și Sfântul Ioan Gură de Aur vorbea despre cei care sunt din biserică și totuși vorbesc biserica de rău? Da, da. Cam așa:

Dar aș putea fi întrebat:
– Dacă nu e bine pentru om să se atingă de femeie, pentru ce a mai lăsat Dumnezeu căsătoria? Ce trebuință mai avem de femei, dacă nu ne sunt de folos nici pentru căsătorie, nici pentru nașterea de copii? (…) Dacă aceste cuvinte ar fi rostite numai de dușmanii creștinismului și de necredincioși, nici n-aș ține seamă de ele. Sunt însă mulți oameni care în aparență aparțin Bisericii și care rostesc aceleași cuvinte; din pricina slăbiciunii voinței au părăsit sudorile și ostenelile pentru păzirea fecioriei; osândesc fecioria, declară că e de prisos, cu intenția de a-și acoperi propria lor trândăvie, pentru a părea în ochii lumii că nu îndepărtează de la ei aceste nevoințe din pricina nepăsării lor, ci din pricina unei drepte judecăți.

Ei, asta este interesant: parcă aceste cuvinte sunt scrise pentru vremurile de astăzi nu? Și totuși, ele sunt scrise de Sfântul Ioan Gură de Aur care a adormit în anul 407. Deschideți pofta copiilor la sex? Le spuneți că este demodat să îți păstrezi fecioria? Sfântul Ioan Gură de Aur are un cuvânt și aici:

Gândiți-vă la toate acestea, voi, toți, care dușmăniți fecioria. Puneți-vă zăbrele și zăvoare gurii, ca să nu începeți și voi să spuneți, în ziua Judecății, când veți vedea pe cei care strălucesc din pricina fecioriei, aceste cuvinte: «Aceștia sunt cei de care altădată ne băteam joc și-i luam in râs! Noi, smintiții, socoteam viața lor o nebunie și moartea lor plină de necinste. Cum au ajuns de au fost socotiți printre fiii lui Dumnezeu? Cum au ajuns de-au fost rânduiți printre sfinți? Am rătăcit, deci, de la calea cea adevărată, iar lumina dreptății n-a strălucit în sufletele noastre!». Dar ce folos veți mai avea de pe urma acestor cuvinte, o dată ce în ziua Judecății căința nu mai are nicio putere?

Sfântul Ioan Gură de Aur continuă și se adresează celor care gândesc normal:

Aș fi putut să arăt și mai pe larg cât de mult foc își adună pe capul lor cei care defaimă frumusețea fecioriei. Socotesc însă că, pentru oamenii cu judecată, sunt îndestulătoare și cele spuse, deoarece pe oamenii cu neputință de îndreptat și pe smintiți nu-i voi putea desprinde de nebunia lor, nici dacă aș fi vorbit mai mult decât am vorbit.

Din această pricină las la o parte pe defăimătorii fecioriei și mă adresez numai oamenilor cu judecată, întorcându-mă din nou la cuvintele fericitului Pavel: «Despre cele ce mi-ați scris, spune el, bine este pentru om să nu se atingă de femeie».

Să se rușineze de cuvintele lui Pavel și cei care osândesc căsătoria, dar și cei care o înalță mai mult decât merită. Pavel închide gura și unora, și altora, și prin aceste cuvinte, și prin cele ce urmează. Bună este căsătoria, pentru că-l face pe om să păzească curăția și nu-l lasă să cadă în desfrânare și să moară. Nu defăima, deci, căsătoria! Este de mare folos, nu lasă ca mădularele lui Hristos să ajungă mădularele unei desfrânate și nici nu îngăduie ca templul cel sfânt să ajungă pângărit și necurat.

Pentru aceasta e bună căsătoria, pentru că sprijină și îndreaptă pe cel care e pe cale să cadă.”

Deci cam despre asta este vorba. Acum nu mai încercați voi să aruncați mizeriile voastre în grădina Bisericii Ortodoxe pentru că nu merge. Vreți „educație” sexuală? Treaba voastră ce faceți acasă cu copiii voștri. Dacă religia este opțională, de ce „educația” sexuală să fie obligatorie?

Autor: Cornelius Florin Stoica

Citiți și:
Sexul anal și oral recomandat minorilor într-o aplicație S.E.C.S. de „educație sexuală” promovată de Agerpres, Radio România Cultural și un site sponsorizat de BRD
Analiză despre „Europa post-mortem”: Raportul Matic și triumful culturii morții
Cum se predă educația sexuală în alte țări europene? Lecții despre orientare sexuală, mișcarea LGBT și abstractizarea familiei încă de la 4 ani!

yogaesoteric
8 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More