Analiză despre „Europa post-mortem”: Raportul Matic și triumful culturii morții

Pro Vita București a publicat o analiză amănunțită asupra Raportului Matic votat de Parlamentul European, moment istoric identificat ca fiind cel al „triumfului culturii morții” în Europa.

În analiza sa, Pro Vita București amintește că raportul Matic a fost adoptat cu voturile Socialiștilor, Comuniștilor, Verzilor, grupului Renew Europe (din care fac parte eurodeputații „de dreapta” USR-PLUS) și al unei părți din Partidul Popular European (altă „dreaptă politică” de operetă). Grupurile ECR/Conservator și ID/Eurosceptic au votat contra, plus circa 3/4 din grupul PPE.

Pro Vita observă că, surprinzător, eurodeputații români au votat majoritar contra Raportului, reprezentanții PNL, UDMR, PMP, plus Maria Grapini (Socialiști) și Cristian Terheș (ECR) votând împotriva adoptării, iar pe fondul absenței europarlamentarilor PSD, prezenți în sală dar fără a vota, unicii care au votat pentru raport au fost USR-PLUS.

Iată însă o sumedenie de probleme critice pe care Pro Vita le-a remarcat în raport.

În primul rând, acesta este de un radicalism de stânga fără precedent, ridicând la rang de drept fundamental avortul și condamnând orice opreliște în calea acestuia, fie ea legală, administrativă sau obiecția pe motive de conștiință a personalului medical. „Subliniem că la nivel internațional este recunoscut și protejat dreptul la viață, iar nu «dreptul la avort», care nu este prezent în niciun instrument obligatoriu de drepturile omului”, arată Pro Vita.

Apoi, raportul Matic promovează noțiunea de „drepturi sexuale și reproductive” care nu există ca atare în legislația internațională ci este preluată din agenda organizațiilor pro-avort. În plus, acesta solicită statelor să asigure acces universal la educația sexuală tuturor copiilor, începând cu școala primară și ignoră complet autoritatea părintească, mai arată Pro Vita.

De asemenea, raportul Matic încalcă tratatele de funcționare ale UE prin imixtiunea în competența exclusivă a statelor membre cu privire la definirea și gestionarea sistemelor de sănătate și a opțiunilor de politică în materie de sănătate și educație și prezintă denaturat aspirații ale adulților ca „drepturi”, spre exemplu „dreptul de a avea un copil”, care nu este nicăieri prevăzut în legislația internațională în materie.

Foarte grav este și că raportul pledează pe lângă Comisia Europeană pentru ca fondurile UE să fie astfel instrumentalizate încât să favorizeze opinii ideologizate și controversate și, deși pretinde că privește femeia și drepturile acesteia, maternitatea este menționată în doar 4 alineate ale raportului, în timp ce „drepturile sexuale și reproductive” sunt menționate de peste 100 de ori.

Pro Vita mai atrage atenția că raportul este complet părtinitor și utilizează un limbaj extrem de provocator care pledează fără ocolișuri pentru o abordare conflictuală în chestiuni sensibile, folosind la adresa oponenților termeni nefavorabili.

Potrivit analizei Pro Vita, deși Parlamentul European nu are putere de legiferare nici la nivel unional și cu atât mai puțin național, Raportul Matic este încă o declarație de atitudine politică pro-avort și indică ce valori se află la baza actualei construcții pan-europene.

Mai departe, Pro Vita prezintă și o analiză juridică a raportului Matic care arată în ce fel acesta încalcă normele internaționale și europene în materie.

Ceea ce rămâne important de reținut este că prin votarea acestui raport, Parlamentul European și-a demonstrat orientarea și determinarea în a modifica esența culturii și identității umane și și-a dezvăluit apetența dictatorială de a impune tuturor niște așa-zise norme noi, inventate, fără acoperire, pentru a obține controlul absolut.

Citiți și:
Christian Terheș avertizează că la Bruxelles se votează legi aberante prin care ni se iau cele mai elementare drepturi, inclusiv dreptul la viață!
Condiții
Ținta: Copiii! Revoluția sexuală – ce vor, când vor, cum vor – cea mai extremistă rezoluție de până acum a Parlamentului European

 

yogaesoteric
7 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More