Siberia, noul El Dorado pentru minerii Bitcoin

O companie rusă care își desfășoară activitatea în zonele îndepărtate ale Siberiei caută să culeagă beneficiile unei aprovizionări ieftine cu energie hidro și a unei piețe în creștere a criptomonedelor.

Acest centru de date, operat de compania Bitriver, oferă conexiuni la internet, alimentare și servicii de întreținere unei rețele internaționale de clienți care doresc să exploateze Bitcoin – un proces care necesită cantități uriașe de putere de calcul.

În acest moment există 45.000 de unități care consumă energie verde”, spune managerul Igor Briuzgin. Fermele de minare din Siberia găzduiesc 10% (600 de megawați) din puterea rețelei globale Bitcoin și sunt folosite de clienți din SUA, Japonia, Coreea de Sud, Brazilia, Lituania, India, Polonia, Spania, China și Rusia.

Bitcoin a fost criticat pe scară largă pentru practicile sale dăunătoare mediului pentru alimentarea calculatoarelor de exploatare sau a platformelor.

Igor Runets, CEO-ul Bitriver, a subliniat că Siberia este un atu strategic pentru afacerea sa, datorită mulțimii de hidrocentrale construite în această regiune și care produc 100% electricitate verde. Strategii similare adoptă și alte companii ruse de minare cripto, precum Cryptoreactor și Minery.

Pentru Alexei Kokorin, directorul programului WWF din Rusia pentru climă, energia hidro este într-adevăr curată, însă construirea de noi baraje, pe fondul unei infrastructuri sovietice învechite, perturbă deja ecosistemele naturale.

Citiți și:
Adepții Bitcoin, noile păpuși în mâinile lui Elon Musk
„Minerii” STS, „ferme” Bitcoin în spitale!

 

yogaesoteric
6 octombrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More