SUA a confirmat oficial riscuri ale vaccinării cu Pfizer și Moderna

O știre uluitoare: FDA, Administraţia pentru medicamente şi alimente a SUA, a confirmat riscuri ale vaccinării și a impus revizuiri ale fişelor informative pentru vaccinurile anti-covid-19 produse de Moderna şi Pfizer-BioNTech.

Într-un comunicat publicat pe site-ul Administraţiei pentru medicamente şi alimente a SUA s-a anunțat că se fac „revizuiri ale fişelor informative pentru vaccinurile anti-covid-19 produse de Moderna şi Pfizer-BioNTech cu privire la riscurile de miocardită şi pericardită în urma vaccinării”, transmite Agerpres.

Sursa citată arată că pentru fiecare vaccin fişele informative pentru furnizorii de servicii medicale care administrează vaccinuri au fost revizuite pentru a include un avertisment că rapoartele de reacţii adverse sugerează riscuri crescute.

Aceste riscuri se referă la miocardită (inflamaţie a muşchiului cardiac) şi pericardită (inflamaţie a ţesutului care înconjoară inima), „în special după a doua doză şi cu apariţia simptomelor la câteva zile după vaccinare”, precizează FDA.

Astfel, de acum, în fişele informative destinate vaccinaților şi îngrijitorilor se va menţiona că beneficiarii de vaccinuri „este necesar să solicite imediat asistenţă medicală dacă au dureri în piept, dificultăţi de respiraţie sau senzaţii de bătăi rapide, bruşte sau puternice ale inimii după vaccinare”.

Agerpres menționează că actualizarea vine în urma unei „revizuiri extinse a informaţiilor şi a discuţiilor purtate de Comitetul consultativ privind practicile de imunizare al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC)”.

Din datele raportate în programul U.S. Vaccine Adverse Event Reporting System, rezultă că, până la data de 11 iunie, au fost „mai mult de 1.200 de cazuri de miocardită sau pericardită, din aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin mRNA administrate”. Se menționează că asemenea incidente sunt mai numeroase la bărbaţi ‒ şi în săptămâna de după rapel.

Autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii din mai multe ţări „au investigat cazuri de miocardită şi pericardită, mai frecvent întâlnite la bărbaţi tineri, după o injecţie cu Pfizer sau Moderna, vaccinuri care se bazează pe tehnologia ARNm” – iar conform presei internaționale, Pfizer şi Moderna „nu au răspuns imediat la solicitările de a oferi anumite explicații asupra acestor efecte secundare grave apărute în urma vaccinării”.

Citiți și:
Studiu: Vaccinul Pfizer poate provoca miocardită la persoanele în jur de 30 de ani
Mai multe cazuri de miocardită după vaccinul Pfizer în Franța
Crește numărul de cazuri de miocardită în rândul adolescenților din SUA după rapelul cu Pfizer și Moderna

 

yogaesoteric
6 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More