Simboluri şi mesaje sinistre pe emblemele de misiune ale sateliților care ne spionează


De ce nu ne vorbesc despre democrație și libertate, ci ne amenință cu lanțuri, cu șerpi şi cu vrăjitori?


Emblemele de misiune sunt folosite de organizaţiile militare şi spaţiale pentru a identifica, simboliza şi descrie obiectivele unei misiuni şi ale echipajului ei. Această practică este de asemenea observată în lumea întunecată a războiului psihologic unde fiecare misiune secretă a Pentagonului are o emblemă. Aceste embleme oferă o privire importantă asupra operaţiunilor secrete de la Pentagon iar simbolismul acestora este pur şi simplu izbitor: cuvinte ameninţătoare şi ascunse, simbolism întunecat, ascuns, referinţe la societăţi secrete şi, uneori, un umor negru.

 
NROL-49 înainte de lansare cu emblemele de misiune sus pe vârf

În 1965, NASA a început folosirea emblemelor pentru a identifica fiecare dintre misiunile sale şi pentru a simboliza obiectivele misiunilor şi ale echipelor acestora. Tocmai de aceea, fiecare lansare de rachetă are o emblemă executată de membrii echipajului în colaborare cu echipa oficială de proiect. Aceste embleme sunt apoi expuse pe echipament şi purtate cu mândrie de astronauţii NASA şi de personalul afiliat la misiunile spaţiale.

Diverse embleme de misiune NASA

De atunci, alte organizaţii implicate în călătoriile spaţiale şi operaţiuni secrete au început să folosească embleme de misiune, inclusiv organizaţiile specializate în războiul psihologic: CIA, Departamentul de Apărare şi Oficiul Naţional de Recunoaştere (NRO).

Ce are de-a face călătoria spaţială cu războiul psihologic?

Sateliţi de spionaj

Încă din 1960, NRO (a cărei existenţă a fost declasificată în 1992) a lansat în spaţiu numeroşi sateliţi de spionaj şi a adunat extrem de multe informaţii referitoare la prietenii, duşmanii şi cetăţenii Statelor Unite.

Pentru că este aproape imposibil să obţii informaţii cu privire la operaţiunile strict clasificate, emblemele de misiune oferă o privire importantă în lumea războiului psihologic. Chiar dacă nu sunteţi un bun cunoscător al simbolismului, este uşor să sesizaţi o „vibraţie” sinistră emanată de aceste embleme. Decorate cu simboluri ciudate, creaturi ameninţătoare, cuvinte în latină şi chiar cu umor negru, aceste embleme reflectă gândirea celor care le poartă.

Pionier în acest domeniu de cercetare este Trevor Paglen, care în anul 2008 a publicat cartea Ţi-aş fi putut spune, dar apoi aș fi fost nevoit să te elimin: Embleme din lumea neagră a Pentagonului. Din studierea a sute de documente, el a obţinut şi apoi a analizat 40 de embleme de misiuni.

Iată ce spune Trevor Paglen:
„Iconografia militară a Statelor Unite. Nu este vorba doar de eşalonul militar obişnuit, cu berete, panglici şi medalii, ci de lumea secretă sau a «proiectelor negre» care poate fi sau nu implicată în contactul cu extratereştrii, în construcţia navelor spaţiale nedetectabile şi în experimentarea substanţelor explozive care pot produce bombe atomice sub chipul unor jocuri de artificii. Aici, figuri misterioase şi simboluri ascunse fac aluzie la o intrigă mult mai ascunsă decât un ordin militar, companie sau unitate.” – UTNE Reader

„Desigur, elaborarea emblemelor pentru o operaţiune secretă sună mai mult a glumă, dar adevărul este necesar să fie spus, în aceste zile totul este imagine. Simbolurile militare sunt deseori supraîncărcate cu imagini heraldice – cu rădăcini în istorie, alte embleme în schimb se bazează pe arta contemporană şi înfăţişează caractere comice – însă aceste imagini enigmatice, în unele cazuri desenate chiar de participanţi, sunt de multe ori personale şi perturbatoare”. – Steven Heller, The New York Times Book Review

De la publicarea acestei cărţi, noile embleme de misiuni au fost elaborate întocmai ca cele de dinainte: ciudate şi cu înţelesuri ascunse. Dacă aceste embleme simbolizează „valorile echipajului şi obiectivele misiunii” poate ar fi cazul să fim puţin îngrijoraţi.

Prezentăm în continuare câteva dintre cele mai sinistre embleme folosite în războiul psihologic.

1. – Chipul de extraterestru

TENCAP este acronimul pentru „Exploatare tactică a aptitudinilor naţionale” şi este o colecţie de programe implicate în războiul de ultimă oră.
„Scopul programului AF TENCAP este să exploreze potenţialul naţional existent actual şi viitor, dar şi sistemul spaţial civil şi sistemele naţionale pentru a asigura cât mai repede luptătorilor în război aceste aptitudini.”

În războiul psihologic, „Special” aproape inevitabil înseamnă „negru” sau „strict clasificat”. Dar oare partea „strict clasificată” a misiunii este corelată cu faptul că emblema are desenată pe ea chipul unui extraterestru? Fraza scrisă în partea de jos a emblemei – „Oderint Dum Metuant” – este de obicei asociată cu Caligula, împăratul Roman din secolul I, al cărui nume a devenit sinonim cu depravarea, nebunia şi tirania. Fraza s-ar traduce astfel: „Lasă-i să te urască atâta timp cât le este frică”.

2. Tot ce ai ne aparţine

Un dragon uriaş care domină planeta şi o distruge din spaţiu. Acesta este un mod interesant de a simboliza misiunile spaţiale. În simbolismul războiului psihologic, dragonii în mod obişnuit reprezintă sateliţi – aripile dragonilor ce sunt aurite simbolizează sateliţi imenşi care culeg toate tipurile de informaţii de pe pământ. Sintagma „Omnis Vestri Substructio Es Servus Ad Nobis” se poate traduce liber ca „Tot ce ai ne aparţine”. Această sintagmă nu prea are sens, doar că afirmă vag că lumea este deţinută de aceia care creează emblemele.

3. Imnul lui Pan

Satelitul Pan a fost lansat în septembrie 2009 şi este strict secret, astfel că nicio organizaţie militară sau guvernamentală nu a recunoscut că l-ar fi construit. O rachetă Atlas V aparținând United Launch Alliance a fost lansată cu PAN, un satelit clasificat care va fi gestionat de guvernul SUA. Lansarea a avut loc la ora 21:35 GMT (17:35 ora locală). Neobişnuit pentru un satelit guvernamental american, agenţia responsabilă pentru funcţionarea navei spaţiale nu a fost dezvăluită.

Potrivit emblemei, PAN reprezintă „Scutul nopţii”, scutul fiind un element metalic din argint care este probabil prezent în satelit. Misiunea este secretă. Oricum, în glumă s-a spus că PAN înseamnă „Alege un nume / Pick A Name” (observaţi semnul de întrebare de sub rachetă).
PAN este numele unui important zeu antic ocult cu atribute falice şi are o stranie legătură cu istoria rachetelor în SUA.

Jack Parsons, un pionier al propulsiei spaţiale în America care de multe ori este creditat că ar fi „propulsat” Statele Unite în era spaţială (un crater de pe lună este numit în cinstea lui), a fost de asemenea şi un ocultist celebru. A fost membru proeminent al Ordinului Ordo Templi Orienti (O.T.O.), o organizaţie secretă ocultă prezidată de A. Crowley. Pentru că viaţa lui profesională este strâns legată de munca sa ocultă, Parson a fost cunoscut drept cel ce cânta imnul lui Pan scris de Crowley înainte de fiecare testare a rachetelor.

„Parson dansa şi cânta – cel mai probabil pe imnul lui Pan al lui Crowley – înainte de testarea rachetelor.” – Goeffrey Landis, The Three Rocketeers

Este oare Pan invocat în timpul lansărilor de rachete?

4. Supra Summus – Deasupra tuturor

Aceasta este emblema pentru satelitul de spionaj NRO. Recunoaștem aici o piramidă neterminată ce are în vârf ochiul atot-văzător – simbol al grupării satanice a aşa-zişilor „iluminaţi”. Acest ochi atot-văzător ne aminteşte de ceva: are nevoie de sateliţi de spionaj pentru a fi atot-cuprinzător.
„LMA” din josul emblemei se referă cel mai probabil la Lockheed Martin Aerospace care este cea mai recentă mega-companie Big Brother care lucrează cu CIA, NRO, NSA şi IRS.

Deasupra ochiului atot-văzător este scris „Supra Summus” care poate fi tradus „Deasupra tuturor”, care indică un grad exacerbat de mândrie.

Şi alţi sateliţi de spionaj au astfel de embleme.

 
Emblema NROL-32

5. Omul cu două feţe

Cel de-al 23-lea Detaşament de Operaţiuni Spaţiale (23 SOPS) este o unitate a Forţelor Aeriene SUA localizată în New Boston, New Hampshire. Emblema acestei misiuni prezintă o figură cu o privire înspăimântătoare care se uită pe furiş asupra Pământului cu ochi înfiorători şi care priveşte continentul american în mod straniu. Oricum, acesta nu este cea mai înfiorătoare observaţie cu privire la această emblemă. Dacă priviţi mai atent la conturul chipului negru, veţi vedea o altă faţă din profil, care privește înspre stânga. Cine este oare acest ciudat? Sintagma „Semper Vigilans” înseamnă „Întotdeauna de veghe”. În acest context, are în mod sigur un sens înfiorător.

6. Reţeaua

Aveţi de gând să vă vindeţi proprietăţile şi să renunţaţi la tot pentru a „ieşi în afara reţelei”? Încercaţi să faceţi astfel şi acest cavaler vă poate tăia capul. Ar fi oricum inutil să încercaţi. Priviţi mai aproape această emblemă: nu există „în afara reţelei”.

Defenders of the Domain este un sub-grup al NSA Information Assurance group şi este format din indivizi „care sunt în prima linie în dezvoltarea strategiei, conceptelor, planificării şi implementării tehnice în domeniul furnizării de informaţii. Aceştia sunt adevăraţii lideri ai lumii Cybersecurity.” Cu alte cuvinte, ei monitorizează cyberspace folosind cele mai noi tehnologii.

Omul cu sabie poartă un costum al Cavalerilor Templieri, un grup antic al Cruciaţilor care s-a convertit într-o societate secretă. Cavalerul îi reprezintă pe descendenţii Templierilor, Iluminaţii moderni.

7. NRO – Şerpii

Aceasta este o emblemă misterioasă a NRO. Programul asociat cu această emblemă este total necunoscut. Tot ce ştim este că prezintă trei vipere ameninţătoare înfăşurate în jurul pământului şi care ne fac să tremurăm. Inscripţia în latină „Nunquam Ante Numquam Iterum” se traduce „Niciodată până acuma, niciodată din nou”. Ce oare nu s-a petrecut înainte şi nu se va petrece din nou? Poate nu vom şti niciodată.

8. De ţi-aş putea spune…

O misiune este strict secretă când nici măcar un simbol obscur nu se foloseşte pentru a o reprezenta. Această emblemă a fost creată ca o insignă generică pentru „proiectele negre” conduse de Detaşamentul 4 de Evaluare şi Testare Navală. Fraza în latină „Si Ego Certiorem Faciam … Mihi Tu Delendus Eris” se traduce la prima vedere „Ţi-aş putea spune… dar apoi, ar trebui să te ucid”. Poate este o frază clişeu, dar luând în considerare oamenii care au creat-o, probabil că ei nu văd emblema ca fiind bizară. De fapt, ei sunt extrem de serioşi.

Mai mult chiar, aici este prezent un dublu sens. Potrivit lui Paglen, fraza în latină este aşezată într-un mod anume pentru a face referire la textele din greacă şi latină.
Fraza în latină „Si Ego Certiorem Faciam … Mihi Tu Delendus Eris” se traduce la prima vedere printr-un clişeu apropiat „programelor negre”: „Ţi-aş putea spune… dar apoi, ar trebui să te ucid”. Însă aici, fraza este neobişnuită pentru că este scrisă la diateza pasivă: o traducere adecvată din latină ar fi: „Ţi-aş putea spune, dar apoi va trebui să fii nimicit”. Prin folosirea diatezei pasive, fabricantul emblemei face două referiri care nu există în alte sintagme. Prima referire este la zeul grec al Haosului, Eris, despre care Homer a scris în Cea de-a patra carte a Iliadei: „Eris a cărei furie este nestăvilită… este sora şi tovarăşa ucigaşului Aris, ea pare neînsemnată la început, dar apoi creşte şi păşeşte pe pământ cu capul ei zdrobind cerul. Apoi, aruncă amărăciune deopotrivă în cele două tabere pe măsură ce atacă violent şi face durerea oamenilor insuportabilă.”

Fraza la diateza pasivă din latină se regăseşte în cuvintele lui Cato cel Tânăr, un senator Roman din secolul II Î.C., care rătăcea prin Senat repetând cuvintele „Carthago delenda est” – „Cartagina trebuie distrusă”.

În anul 149Î.C., Cato a reuşit şi Roma a atacat oraşul nord-african, poziţionat în zilele noastre în Tunisia. La trei ani după începerea asediului, armata Romană a cucerit Cartagina, i-a dărâmat zidurile şi i-a făcut sclavi pe locuitori. După ce Senatul Roman a declarat că nimeni nu va mai locui vreodată în oraşul acela, legenda spune că Roma a aruncat sare pe pământul din jurul oraşului pentru a se asigura că oraşul Cartagina se va transforma într-un deșert.

Astfel că emblema nu conţine doar o simplă ameninţare, face de asemenea aluzie la „o furie de sus” de proporţii mitologice, care să transforme oraşul în care locuiţi într-un deşert pentru generaţiile următoare. Ceea ce chiar este o ameninţare.

9. Simte-te bine pe ruta 66

Programul Minotaur este realizat pentru misiunile strict secrete ale sateliţilor de spionaj NRO.

Minotaurii sunt creaturi cu cap de taur preluate din mitologia greacă şi care sunt întotdeauna furioşi, violenţi, neîndurători. Minotaurii se asemănă cu zeitatea din Orientul Mijlociu, Moloch, un zeu cu cap de taur şi corp de om în cinstea căruia se sacrificau copii.

Această emblemă pentru NROL-66, Minotaurul Roşu (care parcă izvorăşte direct din iad) ţine în mână un semn rutier, semnul mitic 66. Este greu să nu observi aluzia la diavol (care apare deseori în roşu) şi la numărul 666.

Mai mult chiar, potrivit unor cercetători ai ocultismului, ruta 66 a fost la început realizată pentru a deveni un fel de „pelerinaj ocult”. Faimoasa autostradă americană „Ruta 66” a fost realizată de masoni cu intenţia aparentă de a trimite călători cu maşina într-o procesiune ocultă de genul „călătorie”.

Ruta 66 a început la Buckingham Fountain în Chicago, lângă compusul Universităţii Chicago, și se termina în Barstow, California, în deşertul Mohave, care este pentru masoni cimitirul cosmic al Vestului, destinaţia finală a lui Anubis, şacalul celest, altfel cunoscut ca Sirius (a se vedea Giorgio de Santillana and Hertha Von Dechend, Hamlet’s Mill: An Essay on Myth and the Frame of Time, p. 358).

Dacă această versiune a Rutei 66 are iz de pelerinaj medieval şi se apropie de o călătorie cu cămila şi mai puţin de una cu maşina, atunci raţiunea este întemeiată. Ruta 66 s-a bazat pe un drum inventat în 1857 de Lt. Edward Beale şi de caravana U.S. Camel Corps. – Michael A. Hoffman II, Societăţi Secrete şi Războiul Psihologic.
Aşa că, cine se simte într-adevăr bine pe Ruta 66?

10. Diavolul pe care-l cunoşti

Emblema pentru NROL-49 înfăţişează o pasăre phoenix care se ridică din flăcări cu steagul SUA în fundal. Cuvintele în latină „Melior Diabolus Quem Scies” s-ar traduce la prima vedere „Diavolul pe care-l cunoşti”, la fel ca în zicala „Mai bine diavolul pe care-l cunoşti decât cel pe care nu-l cunoşti”. Criptic. Potrivit NASA, această frază se referă la întoarcerea la folosirea unui vechi sistem după încercarea de a utiliza unul nou, care a eşuat.

Este o alegere de cuvinte destul de ciudată pentru o agenţie guvernamentală, dar în mod sigur, întreaga frază este sinistră, diabolică, la fel ca celelalte embleme ale războiului psihologic.

Cealaltă emblemă legată de NRO-49 înfăţişează satelitul ca o fiinţă incandescentă înaripată (cu referire la NASA – diavolul numit Betty) care ţine în mână un trident şi o cheie.

O imagine a diavolului prezintă pe această emblemă lansarea rachetei. Vechea tradiţie de a numi rachetele se pare că a revenit; Delta 352 se numeşte „Betty” şi Atlas V lansat din Vanderberg a fost numit „Gladys”.

Această emblemă înfăţişează luna (sau o cometă?) ce acoperă parţial Pământul. Dacă priviţi îndeaproape, se văd litere în detaliu ale corpului ceresc de culoare gri. La ce oare se referă? În partea de jos a emblemei, sintagma latină este de asemenea enigmatică: „Primoris Gravis Ex Occasus”. „Primoris” înseamnă „Primul”, „Cel dintâi”, „Gravis” se traduce prin „important, foarte serios” iar „Occasus” se referă la „apusul soarelui, vest sau cădere”. Cu alte cuvinte, nu prea este clar ce înseamnă. „Mai întâi apusul soarelui?” „Cel mai important aspect după apus?”, „Mai întâi o cădere importantă?” Indiferent de conotaţia exactă, este vorba de accentuarea conceptului de întuneric. „Betty” este întunericul absolut înfăşurat în flăcări, care acoperă parţial soarele. Mai este şi un corp ceresc de culoare gri care se mişcă către Soare… şi încă vorbim despre un satelit de spionaj.

Distincţii

Mai sunt diverse embleme care oferă indicii despre cât de încâlcită este lumea războiului psihologic:

Şopârle care controlează pământul prin magie este o temă obişnuită în emblemele războiului psihologic. Este oare magia parte din lansarea rachetelor aşa cum era în timpul lui Jack Parsons şi a O.T.O.?

Ce înseamnă oarele literele din josul emblemei? „Nu este treaba ta”. Exact aceasta înseamnă.
 
Altă emblemă NRO, una care adună înţelesul tuturor emblemelor de mai sus. Satelitul-spion este simbolizat ca un dragon furios care ţine strâns întreaga planetă cu cele patru membre, iar în coadă are un diamant.

În concluzie

Deşi nu este posibil că cunoaştem înţelesul exact al simbolurilor ce se regăsesc în aceste embleme de misiune, totuşi simbolurile oferă o privire aparte asupra filozofiei, stării de spirit şi cunoştinţelor organizaţiilor care crează astfel de embleme. Vrăjitori care controlează pământul, vipere care înconjoară pământul, dragoni furioşi care înlănţuiesc pământul… în acest mod se văd aceşti oameni pe ei şi astfel îşi iau în considerare munca. Oare este cazul să fim îngrijoraţi? Unii ar putea spune că aceste embleme sunt făcute cu scopul de a-i descuraja pe duşmanii Americii. Asta este adevărat, dar cei mai mulţi sateliţi lansați de NRO sunt realizaţi pentru a spiona America de Nord, din moment ce accentul se pune pe acest continent în multe dintre embleme.

Un fapt este cert, emblemele de misiune reprezintă cea mai onestă descriere pe care o avem a misiunilor secrete. Însă multe embleme nu sunt realizate pentru a fi arătate publicului, şi nu ajung niciodată în atenţia acestuia. Emblemele nu vorbesc despre „instaurarea democraţiei şi despre lumina libertăţii în lume”… emblemele arată lumea în lanţuri şi în flăcări, o lume controlată de dragoni şi vrăjitori şi de cuvintele acestora ameninţătoare, cu referiri la moarte şi distrugere.

Simbolismul ocult ilustrat de aceste embleme este de asemenea o aluzie la aceste organizaţii care au relaţii cu societăţi secrete şi care sunt „în branşă”. Iar cei care nu fac parte din branşă, adică masele neiniţiate, profanii, nu sunt bineveniţi.

„Procul Este Profani”: „Staţi deoparte, voi, cei neiniţiaţi.”

Citiți și:

Masoneria, sistemul de minciună planetară

Planeta este împânzită de o reţea de sateliţi. Internet global – control total. SpaceX a lansat 60 de sateliţi concomitent

 

yogaesoteric
5 martie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More