Ursula von der Leyen se opune cererilor de încetare a focului în Ucraina: „Sunt multe în joc, nu doar pentru Ucraina ci și pentru ordinea mondială”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a exprimat opoziția față de cererile de încetare a focului în Ucraina, scrie LaLibre.

Știu că unii oameni cer încetarea luptei, dar este necesar să spun că realitatea este următoarea: dacă Rusia încetează să lupte, războiul s-a terminat, dacă Ucraina încetează să lupte, nu va mai exista Ucraina”, a spus directorul executiv al UE. Ea a vorbit la Universitatea Princeton din Statele Unite, după ce a participat la Adunarea Generală a Națiunilor Unite din New York.

Sunt multe în joc, nu numai pentru Ucraina, ci și pentru Europa, pentru comunitatea internațională și pentru ordinea mondială”, a continuat doamna von der Leyen.

Von der Leyen a adăugat că recentele succese ale armatei ucrainene în revendicarea teritoriului de la forțele armate ruse „întăresc moralul”, dar este nevoie de consolidare.

Vorbind despre sancțiunile impuse Rusiei de UE și SUA, ea a subliniat că acestea sunt „dure” și sunt aici pentru a rămâne.

În timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, ministrul german de Externe Annalena Baerbock, la rândul ei, i-a cerut lui Putin să pună capăt războiului. „Este un război pe care nu îl vei câștiga”, a spus ea fără să-l numească. „Nu mai trimiteți mai mulți cetățeni la moarte”, a îndemnat ea. Ea a menționat că anunțul mobilizării nu a generat mulțimi de voluntari care să se alăture conflictului. „Ceea ce vedem în schimb sunt bărbați, femei și copii curajoși care ies în stradă pentru că nu vor să facă parte din acest război împotriva Ucrainei”.

Citiți și:
„Doamna Ursula”, obrăznicie pe repede înainte
Cum a ajuns soțul Ursulei von der Leyen pionul principal în afacerea Pfizer de 36 de miliarde de dolari (I)

 

yogaesoteric
3 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More