Snowden, despre un viitor fără Big Tech, după prăbuşirea Facebook

Edward Snowden, fostul consultant CIA și NASA, a comentat cu privire la prăbuşirea Facebook, WhatsApp și Instagram, sugerând că lumea ar fi mai bună fără Big Tech.

Giganții Internetului se deconectează astăzi și nu mai revin niciodată. Ce se va petrece mâine?”, a scris Snowden pe Twitter după ce aproximativ cinci ore platformele deținute de Facebook au fost afectate de o întrerupere.

Fostul consultant CIA și NASA a postat chiar și un mic sondaj cu două opțiuni: „Zorii unei epoci de aur” sau „Colaps: ne hrănim cu șobolani”. Patru din cinci respondenți au considerat că o epocă de aur este mai probabilă.

De asemenea, Snowden a redistribuit un meme trimis de cineva, arătându-l pe ticălosul Thanos (un super-răufăcător fictiv care apare în cărțile de benzi desenate americane publicate de Marvel Comics) care speră, în sfârşit, să „se odihnească și să contemple cum răsare soarele într-un univers recunoscător”.

Serverele care alimentează imperiul social media global al lui Mark Zuckerberg au redevenit funcţionale după aproximativ 5 ore.

Snowden şi-a dezvăluit preferinţa personală într-un tweet postat anterior, în care a spus că, odată ce aceste platforme au căzut, „pentru o zi strălucitoare, lumea devine un loc mai sănătos”.

Într-un alt tweet, Snowden a subliniat că faptul că toate platformele lui Mark Zuckerberg s-au prăbuşit în acelaşi timp „este un exemplu ușor de înțeles și popular care arată de ce divizarea unui anumit monopol în cel puțin trei piese ar putea să nu fie o idee proastă”.

El a recomandat anterior ca utilizatorii să se transfere de la WhatsApp la Signal, o aplicație de mesagerie criptată.

Snowden a devenit popular în 2013, când a dezvăluit informaţii despre supravegherea ilegală în masă de către aliații NSA și SUA cunoscuți drept „Cinci ochi”.

Pașaportul i-a fost suspendat când a zburat din Hong Kong, fiind blocat pe aeroportul din Moscova. În cele din urmă, a primit azil politic în Rusia, unde locuiește acum cu soția și copilul său.

Citiţi şi:
Deputaţi germani: «Avertizori de integritate precum Edward Snowden nu sunt infractori, ci mari eroi»
Sfaturi unice de la Edward Snowden despre cum să fiți în siguranță pe internet

 

yogaesoteric
18 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More