Snowden numeşte scandalul legat de spyware-ul Pegasus drept „povestea anului”

Fostul ofițer de informații al SUA Edward Snowden a numit drept „povestea anului” dezvăluirile despre modul în care agenții guvernamentale folosesc software-ul Pegasus pentru a spiona activiști și reporteri din întreaga lume.

Potrivit unei anchete realizate de 17 canale media din Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Germania și alte țări, software-ul Pegasus dezvoltat de grupul israelian NSO Group ar fi fost folosit pentru a spiona, prin smartphone-uri, activiști pentru drepturile omului, precum și avocați, jurnaliști, directori de companii și chiar două femei care erau apropiate de jurnalistul Jamal Khashoggi, care a fost asasinat la consulatul saudit la Istanbul în octombrie 2018.

Opriți-vă din ceea ce faceți și citiți aceste cuvinte: Această scurgere [de informaţii] va fi povestea anului”, a scris pe Twitter Snowden. Potrivit acestuia, compania israeliană „este necesar să răspundă penal direct pentru decesele și detențiile celor vizați de vectorii digitali de infecție pe care îi vinde, care nu au o utilizare legitimă”.

Între timp, NSO Group a negat informațiile scurse în mass-media, spunând că sunt „teorii nesusţinute [de dovezi]”, punând la îndoială veridicitatea surselor anchetei.

Citiți și:
Secretul a ieșit la iveală: Poliția Federală germană a cumpărat programul spion „Pegasus”
Deputaţi germani: «Avertizori de integritate precum Edward Snowden nu sunt infractori, ci mari eroi»

 

yogaesoteric
27 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More