Șerban Nicolae: „În uralele turmei, urmează «reeducarea»”

Reacție puternică a lui Șerban Nicolae după ce doctorul Răzvan Constantinescu a fost pedepsit pentru opiniile sale în România ,,democratică”, membră a UE.

Șerban Nicolae

Una dintre cele mai apreciate voci ale politicii, fostul senator Șerban Nicolae, a reacționat după ce conferențiarul universitar și medicul ieșean Răzvan Constantinescu a fost sancționat.

Șerban Nicolae îl numește ,,medic specialist în păstrarea coloanei vertebrale” și prezintă cazul, în viziunea sa și a multora care apreciază atitudinea doctorului.

Doctorul Răzvan Constantinescu are opinii. Le expune calm, articulat și argumentat. Uneori, adaugă ironie și umor. Castigat ridendo mores! (Râzând îndreptăm moravurile – n.n.)”, scrie Șerban Nicolae, prezentând și reacția sistemului: „Dar asta e inadmisibil în progresismul neo-marxist! Pudibonzii înregimentați se simt denigrați. Au onoarea «nereperată».

Ori, asta se petrece în timp ce de partea sistemului, „în legătură cu boala despre care ni s-a spus de la bun început (?!?) că ne va schimba viața”, ei bine fostul senator constată că „are voie să se exprime cine vrei și cine nu vrei.

Pe scurt: „Politicieni fără nicio meserie, «influenceri media», medici fără practică, demnitari-brancardieri și multe alte specii de «specialiști în orice» repetă, ca niște flașnete ruginite, clișee pseudo-medicale.

Da, am constatat că, într-adevăr „Ei au voie!”.

În schimb, toată lumea a văzut – dar prea puțini au reacționat – cum medicii cu „opinii neconforme cu versiunea oficială” sunt, așa cum denunță Șerban Nicolae, „vânați, intimidați sau sancționați”.

Nu pot fi combătuți cu argumente științifice și profesional sunt imbatabili”, arată Șerban Nicolae, și „Atunci, se trece direct la «ciomagul» autorității de stat.

Desigur, există și soluția pasului înapoi: „Bineînțeles, «rebelii» puteau să tacă. Să se conformeze.

Dar respectivii NU au cedat – „n-au vrut. Pentru că jurământul lui Hipocrate nu e o formulă birocratică și nici legământ de obediență.

De aceea, eu încă îmi păstrez speranța și admir oameni ca doamna Flavia Groșan, ca prietenul Răzvan Constantinescu și alții asemenea lor!”, scrie Șerban Nicolae.

Și totuși, omul politic experimentat și realist, la rândul său victimă a Sistemului, a trădării, lașității și nimicniciei, nu e optimist: „Mă tem că, în uralele turmei, urmează «reeducarea» și Omul Nou!.

Întrebare firească: poate cineva, în România, să fie optimist? Sigur, există soluția care ne-a salvat de atâtea ori în istorie: Cel de Sus. Că în nădejdea celor de mai jos…

Citiţi şi:
Dr. Răzvan Constantinescu, despre suspendarea sa: «În fiecare zi Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-am născut la timpul potrivit pentru a vedea spectacolul magnific al cernerii de caractere»
De ce sunt decapitați cei cu inimă mare și IQ ridicat. Oameni inteligenți în apărarea doctorului Răzvan Constantinescu și a judecătoarei Mădălina Afrăsinie
Șerban Nicolae, întrebare cheie: „De ce toți marii reformiști ai politicii au biografii cețoase?”

 

yogaesoteric
27 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More