Babilonia UE

În vreme ce România și românii se agață cu ghearele și cu dinții de visul lor european, de apartenența lor la UE, de PNRR-ul ratat de mai multe ori de ministrul amator dar foarte îngâmfat Cristian Ghinea și de întregul guvern Cîțu, analiști de pretutindeni văd o îmbătrânire urâtă a Europei, o scădere brutală a relevanței Bătrânului Continent, aproape o marginalizare.

Ultimii 10-20 de ani de creștere fabuloasă a Chinei (economică, socială, politică, militară, culturală) a modificat toate perspectivele și toate ierarhiile. Rusia, cu investiții aparent mult mai mici, a reușit să depășească militar SUA, liderul „lumii libere” și protectorul militar al UE. Din toate punctele de vedere, UE se găsește la o răscruce periculoasă, cu riscul dezmembrării evident la orizont.

În România, spre deosebire de Franța, de exemplu, nu au apărut adevăratele documente despre nașterea UE. Părinții ei fondatori sunt priviți în continuare cu respect și își au încă busturile în bronz în Parcul Herăstrău. Dar dovezile sunt clare și sunt cunoscute nu numai în Franța.

Jean Monnet, negustor de coniac, a fost un agent plătit al CIA. Robert Schuman, primul președinte al Parlamentului European (1958-1960), a semnat și el acordurile de la München din 1938 ca deputat de Moselle. Walter Hallstein, primul președinte al Comisiei Europene, unul dintre juriștii lui Hitler, a fost ofițer al Wehrmacht-ului în Franța, capturat de americani și dus în SUA. Hallstein a contribuit substanțial la redactarea Tratatului de la Roma (25 martie 1957 – tratatul de constituire a Comunității Economice Europene, compusă din șase state: Franța, Italia, RFG, Olanda, Belgia și Luxemburg). Pe scurt, UE a fost gândită de SUA ca versant economic al NATO.

Declarația de la 2 iulie 2021 prin care se anunță formarea unui nou bloc politic (populiști, suveraniști, naționaliști, extremiști) a pus pe jar establishment-ul dominant de azi, neoliberal și progresisto-neomarxist. Printre semnatari se regăsesc Jarosław Kaczyński – PiS (Polonia), Viktor Orbán – Fidesz (Ungaria), Marine Le Pen – Rassemblement National (Franța), Matteo Salvini – Liga (Italia), Georgia Meloni – Fratelli d’Italia (Italia), Santiago Abascal – VOX (Spania) și alte partide mai mici din Austria, Belgia, Olanda, Danemarca, Finlanda, Grecia, Bulgaria, Estonia, Lituania și România (PNȚCD).

Organizarea noii grupări politice este abia la început, dar prezența celor doi lideri puternici din Ungaria (Viktor Orbán) și Polonia (Jarosław Kaczyński), care chiar conduc țările lor, împreună cu celebra dar inconsistenta Marine Le Pen (Franța) și cu la fel de celebrul Matteo Salvini (Italia), sunt deja o garanție că inițiativa poate fi dusa până la capăt. Până la urmă se vor alătura AfD (Germania), PWW-Geert Wilders (Olanda) și, probabil, și alții.

Spaima neoliberalilor și a progresiștilor-neomarxiști este, însă, nejustificată. Niciunul dintre aceste partide nu atacă încă problemele care macină și care riscă, ele, să distrugă UE. Niciun partid suveranist sau naționalist nu mai contestă azi existența monedei unice euro, care doar ea explică decăderea sudului Europei (Italia, Spania, Franța, Portugalia) și avantajele disproporționate de care se bucură Germania, Olanda și nordul Europei.

UE continuă să depindă militar de SUA. Nici Franța, deținătoarea unei armate complete, și nici Germania, prima economie a Europei, nu reușesc să propună o alternativă viabilă la NATO american actual, deși Emmanuel Macron l-a decretat „în moarte clinică” în urmă cu vreun an.

Cu toate că are o monedă unică euro, UE nu are, în realitate, un ministru de Finanțe, un minister de Finanțe și un buget. Banca Centrală Europeană nu poate ține locul unui minister de Finanțe. UE nu are o politică externă coerentă. S-a văzut recent enorma cacofonie privind un eventual ,,summit” cu Rusia.

Politica externă a UE este coerentă doar în relația cu SUA, din poziția ghiocel. De fapt, UE a rămas o organizație economică și nu a reușit să devină una politică și, cu atât mai puțin, una militară. Dar, pe de altă parte, a reușit să-i emasculeze, să-i transforme în eunuci fără putere reală de decizie pe toți liderii politici naționali: președinți, prim-miniștri, miniștri, Parlamente. Cu câteva excepții (Ungaria, Polonia), țările din Europa nu mai sunt conduse de politicienii aleși în fiecare țară, ci de multinaționale, de bănci, de fonduri de investiții (BlackRock, Vanguard), de NATO, de CIA, NSA, MI6, BND și de babilonica și extrem de costisitoarea birocrație bruxelleză. O rostogolire în haos care pare de neoprit…

Citiţi şi:
Bancher polonez influent despre „Imperiul secret al UE”: Împotriva logicii și justiției, 340 de milioane de vest europeni bogați îi sug pe cei 103 milioane de estici săraci
Criza Covid-19 arată că, de fapt, «noi, europenii» este o perfectă «formă fără fond» (I)
Interviu acordat de dr. Matthias Rath pentru BCN Lighthouse – Rădacinile Naziste ale Bruxelles UE

 

yogaesoteric
27 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More