Sondaj: Două treimi dintre israelieni declară că au avut reacții adverse după doza a treia de vaccin covid

Statul Israel a realizat un sondaj în rândul a 2.049 de cetățeni ai săi cărora li se administrase cea de-a treia doză de vaccin covid-19 cu 3 sau 4 săptămâni anterior chestionării, pentru a afla incidența și severitatea reacțiilor adverse provocate de vaccin, arată LifeSiteNews.

66% dintre respondenți au declarat că au suferit reacții adverse după doza de supra-rapel.

Sondajul a fost realizat prin telefon în lunile septembrie și octombrie ale anului trecut de Centrul pentru Controlul Bolilor din Israel. Au fost chestionate doar persoane cu vârsta minimă de 18 ani care fuseseră vaccinate recent cu a treia doză de vaccin covid (mai exact, în intervalul cuprins între ziua 21 și 30 de la vaccinare).

Rezultatele au fost publicate de Ministerul Sănătății din Israel în luna februarie și au fost analizate într-un articol apărut în cotidianul israelian Davar. Acestea dezvăluie dimensiunea reală a efectelor secundare provocate de acest rapel, inclusiv o rată ridicată a dereglărilor menstruale la femei.

Efectele adverse au variat de la ușoare la grave. În total, 66% dintre persoanele chestionate au raportat cel puțin o reacție adversă. Aproape jumătate dintre acestea au afirmat că au întâmpinat dificultăți în desfășurarea activităților zilnice în urma vaccinării.

În plus, 10% dintre femeile chestionate au raportat tulburări ale ciclului menstrual, iar 0,5% dintre persoanele care au raportat că au suferit un eveniment advers au avut nevoie de spitalizare.

În general, s-a constatat că efectele secundare au fost mai frecvente în rândul femeilor și al tinerilor.

Cele mai des întâlnite efecte secundare la femei au fost dereglări ale ciclului menstrual. Cele mai raportate simptome au fost: întârzieri ale menstruației (37,8%), creșterea fluxului menstrual (31,1%), menstruație prematură (28,9%), o durată mai mare a sângerării (26,7%) și dureri menstruale severe (20%).

Israelul a fost una dintre primele țări din lume care a lansat o campanie națională de vaccinare cu doza a treia, care a început în luna august a anului trecut. Cu toate acestea, cazurile de infectare post-vaccinare au continuat să apară.

În prima săptămână a campaniei pentru doza de supra-rapel/„booster”, știrile israeliene au raportat că 14 israelieni care primiseră cea de-a treia doză a vaccinului Pfizer au fost testați pozitiv la covid.

O analiză realizată în luna martie 2021 a relevat, de asemenea, rate dramatice ale deceselor legate de vaccinul covid în această țară.

Citiți și:
Fauci al Israelului, dr. Cyrille Cohen, a recunoscut că a greșit! Vaccinații se infectează în același ritm cu nevaccinații
Raportul asupra politicii israeliene privind vaccinurile și rezultatele lor: depășește imaginația

 

yogaesoteric
12 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More