Sondaj: peste 75% din ruși se opun căsătoriilor homosexuale

Peste trei sferturi din ruși (75%) au o atitudine nefavorabilă față de căsătoriile între persoanele de același sex, potrivit unui sondaje realizat de Centrul Rus pentru Studierea Opiniei Publice (VȚIOM).

Majoritatea rușilor are o atitudine nefavorabilă față de căsătoriile între persoanele de același sex (75%, cel mai mic indicator a fost observat în anul 2005 – 59%, iar cel mai mare în 2015 – 80%).

Cel mai frecvent nu sunt de acord bărbații cu vârsta de la 35 de ani – peste 65 de ani. Doar 5% susțin în totalitate căsătoriile homosexuale, alți 7% tind mai curând să fie de acord cu această poziție. Respondenții cu vârsta între 18 și 24 de ani sunt mai dispuși să fie de acord cu căsătoriile homosexuale (39%)”, se menționează în studiu.

31% dintre respondenți susțin opinia că orientarea sexuală este o chestiune privată a fiecăruia. Este cel mai înalt indicator din toți cei 17 ani de cercetare a VȚIOM a subiectului relațiilor homosexuale. În 2014, o astfel de poziție susțineau 24% dintre respondenți, în 2013 – 17%, iar în 2015 – 22%.

Citiți și:
Controversatul plan cincinal al Comisiei Europene de homosexualizare a culturilor europene, votat majoritar de Senatul României
Polonia pune la colț politicile homosexuale de la Bruxelles
Directorul unei companii americane a fost concediat după ce i-a spus unui adolescent homosexual îmbrăcat în rochie că arată „ca un idiot”

yogaesoteric
8 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More