Sondajele arată că 80% dintre americani consideră că guvernul lor, băncile şi mass-media corporatistă sunt corupte!

Publicul american şi-a pierdut speranţa în instituţiile fundamentale americane, sugerând că ţara se poate afla la marginea colapsului.

Într-un sondaj recent, doar 9% dintre americanii care au răspuns chestionarului şi-au exprimat încrederea că Congresul controlat de republicani face faţă provocărilor din ţară, cu 10% mai puţini decât în urmă cu un deceniu, ceea ce face ca această instituție să se situeze pe ultimul loc din cele 14 care au fost „evaluate” prin ochii poporului.

 

Deşi au un scor mai mic decât reprezentanții oricărei alte instituţii din SUA, cei care întocmesc legile federale nu sunt singurii care sunt puşi faţă în faţă cu dezamăgirea maselor, printr-un electorat american care consideră din ce în ce mai mult că sistemul a încetat să mai funcționeze. Doar militarii şi cei din serviciul poliţiei au obţinut un scor de încredere de peste 50% de la cei care au răspuns la chestionar. Participanții la sondaj au bifat căsuţele prin care exprimau că au „foarte mare” sau „mare” încredere în serviciul pe care militarii și polițiștii îl fac zilnic.

Wall Street a avut cea mai mare cădere în aprecierea din partea publicului, comparativ cu un deceniu în urmă, deoarece ţara nu a reuşit să se refacă din calamitatea economică precipitată de excesul de acţiuni speculative realizate de industria finanţelor – băncile au căzut de la 49% încredere la 22%. Alte date recente arată că numai 8% dintre americani mai au încredere în sistemul financiar american extins.

În mod similar s-a arătat că participanţii la sondaj şi-au pierdut încrederea în mass-media corporatistă datorită eşecului acesteia de a-i face responsabili pe oficialii publici sau de a oferi publicului un adevăr nepărtinitor. Atât ştirile de televiziune cât şi ziarele au scăzut cu 10% la punctaj, ajungând la procentul cel mai scăzut din toate timpurile, respectiv la 21% şi 20%, în ceea ce priveşte încrederea publicului în acestea.

Această cădere a încrederii în instituţii a scos la lumină urgenţa rezolvării multor aspecte subliniate în acest ciclu de alegeri prezidențiale din SUA de cel nominalizat de republicani – Donald Trump. Asta în ciuda unui număr de declaraţii controversate ce includ, dar nu se limitează la:
– critica vehementă adusă Papei pe motiv că ar fi „comis sacrilegii”;
– referirile la mexicani, numindu-i „ucigași şi violatori”;
– solicitarea de a li se interzice musulmanilor prezența în SUA;
– sugestia ca SUA să intre în „stare de neplată tehnică” pentru a negocia reducerea drastică a datoriei sale globale;
– reinstituirea torturii în masă;
– pedepsirea femeilor care fac avorturi;
– întrebarea dacă tatăl rivalului republican, Ted Cruz, s-a aflat în spatele asasinării lui JFK şi, cel mai recent,
– aluziile cum că președintele în funcție, Barack Obama, ar putea să fie simpatizant al jihadiștilor radicali, și chiar să fie în mod tacit responsabil de acțiunile violente ale acestora.

Deteriorarea gravă a situației din SUA a pavat de asemenea parcursul istoric al insurgentului democrat Bernie Sander, care a câştigat susţinerea a 46% dintre alegători, în prima rundă electorală împotriva lui Hillary Clinton. Puternicele directive date de administrația politică şi de mass-media, care urmăreau să îl portretizeze public pe Sanders ca rasist, sexist şi chiar ca forţa conducătoare din spatele ororilor masacrului de la școala generală Sandy Hook, au condus la caracterizări ale acestuia care au făcut publicul să îşi piardă încrederea în presa corporatistă.

Prăbuşirea încrederii publicului în instituţiile fundamentale ale societăţii americane va fi o provocare majoră pentru următorul preşedinte al SUA şi lasă structura de guvernare pe o fundaţie vulnerabilă într-un moment în care bogaţii celebrează o renaștere economică, departe însă de a fi resimțită și în casele americanilor de rând.


Citiţi şi:

Un sfert dintre americani cred că «guvernul e dușmanul»!

Unii americani renunţă la cetăţenia americană, iar alţii părăsesc Statele Unite pentru a primi îngrijire medicală în alte ţări…

Isteria Grupului Bilderberg satanic împotriva lui Donald Trump a ajuns la paroxism 

 


yogaesoteric
3 septembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More