Sorin Faur: „Pașaportul de vaccinat anti-covid este o abominațiune”

Părerea mea e că, indiferent cum se numeşte, pașaportul de vaccinat anti-covid este o abominațiune. Chiar și numai ideea este o abominațiune, darămite concretizarea ei.

Cu toate astea întreb: dacă tot se va impune abominațiunea „pașaportului”, de ce n-am discuta despre o certificare de acest tip printr-un test al prezenței anticorpilor? Imensa majoritate a infectaților a supraviețuit bolii. Din totalul imensei majorității supraviețuitoare, imensa majoritate a dezvoltat anticorpi. Deci numărul imunizaților natural este cu certitudine mai mare decât al celor care au dezvoltat anticorpi prin vaccin. În atare condiții, de ce nu omologăm ca „pașaport” anticorpii, nu cele două injectări, cu atât mai mult cu cât există și niște procente de vaccinați care nu se imunizează? Chiar și din punct de vedere economic o testare repetată de asemenea proporții ar putea fi extrem de rentabilă. Poate chiar mai rentabilă decât vaccinarea.

Și încă niște întrebări, cu preambul.

Preambul

Din câte înțeleg, obiectivul experților și autorităților la nivel global este vaccinarea certificată a trei sferturi din populație. Să admitem că acest obiectiv se îndeplinește, ba chiar se depășește. Ne imaginăm, așadar, că un procent de 85% dintre pământeni se vor fi vaccinat și vor deține pașaport conform.

Întrebări

Care va fi statutul uman, social, politic, economic etc. al celor 15-25 de procente care, din varii motive, nu se vor vaccina? Rezervații? Izolare cu zidire în propriile locuințe? La ce distanță de vaccinați vor avea nevaccinații dreptul să respire în aer liber?

Citiți și:
Pașaportul Covid împarte populația în cetățeni de mâna întâi – Imuni – și de mâna a doua – Non-Imuni
Pașapoartele de vaccinare – azi discuţii, mâine obligatorii, poimâine cip?

yogaesoteric
19 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More